Početna Buđenje iz matriksa Ova će vam jednostavna demonstracija pomoći da osjetite i doživite moć chi energije
Buđenje iz matriksa - Odabrano - 31.01.2019.

Ova će vam jednostavna demonstracija pomoći da osjetite i doživite moć chi energije

Kineske vještine Tai Chi i Qi Gong može prakticirati baš svatko i ne zahtijevaju mnogo vremena da se početnici dovoljno senzibiliziraju kako bi mogli osjetiti chi, tu životnu energiju koja se kreće i teče kroz i oko njihovih tijela

To iskustvo toliko je pristupačno da su se programi Tai Chia i Qi Gonga proširili po čitavom Zapadu gdje jačaju i dandanas, usprkos tome što mnogi koji to još nisu doživjeli ne mogu taj naizgled čaroban svjetonazor pomiriti s krutom materijalističkom paradigmom, na čije smo slijepo slijeđenje kao jedinog pristupa razumijevanju svijeta bili uvjetovani i programirani.

„Zato se pitamo, ako već toliko ljudi može chi osjetiti na vlastitoj koži, zbog čega je toliko teško povjerovati u vizualne demonstracije te životne snage kada ih vidimo na internetu?“

Tu dilemu zorno prikazuje i video-uradak s jednom vrlo jednostavnom demonstracijom. Youtuber TheKunsthammer objavio je jedan pokus u kojem presavijen list papira za origami stavlja na iglu i prekriva ga prozirnom plastičnom posudom. Nakon toga na taj papir usmjerava energiju pomoću svojih dlanova kojima se kreće oko te posude, a papir se zahvaljujući toj energiji poslije nekog vremena počne pokretati.

Eksperiment je doista vrlo neobičan. No, ne može se usporediti s videosnimkom na kojoj majstor chija vlastitim rukama zapali papir, kao ni s onom na kojoj učitelj Kanzawa Sensei „razmjenjuje energiju sa životinjama” te ih tako uspije uspavati. O našoj kulturi i povezanosti s prirodom mnogo govore komentari na video-uradak s tim pokusom. Naime, većina komentatora izražava svoje vjerovanje u autentičnost pokusa, dok ga mnogi drugi nazivaju prijevarom.

Možete ovaj pokus provesti i sami, a jednu drugu jednostavnu vježbu, kojom možete naučiti kako osjetiti kretanje chija između vlastitih dlanova, možete naći u sljedećem video-materijalu:

O autoru:

Vic Bishop stalno je zaposleni autor na portalu Waking Times. Promatra ljude, životinje i prirodu i voli proučavati povezanost i odnose među njima.

Pročitajte sljedeće

IPAK SE NEŠTO MIJENJA

Jedna čikaška sutkinja nedavno je naložila tom gradu da vrati na posao te isplati izgublje…