Početna Doba razotkrivanja KARIKA KOJA NEDOSTAJE: Umjetna inteligencija otkrila novu vrstu pračovjeka
Doba razotkrivanja - Odabrano - 23.01.2019.

KARIKA KOJA NEDOSTAJE: Umjetna inteligencija otkrila novu vrstu pračovjeka

Popular Mechanics objavljuje kako je AI (umjetna inteligencija) predvidio postojanje nove i neotkrivene drevne podvrste čovjekovog pretka, sukladno dokaznom materijalu koji mu je prezentiran

AI (umjetna inteligencija) sve se češće koristi u analizama i predikcijama znanstvene građe, a ne iznenađuje što su neke teze prilično kontroverzne.

Tako Popular Mechanics objavljuje kako je AI predvidio postojanje nove i neotkrivene drevne podvrste čovjekovog pretka, sukladno dokaznom materijalu koji mu je prezentiran. Ti skriveni preci suvremenog čovjeka živjeli su u Aziji i, po AI-ju, bili hibridna vrsta između Denisovskog čovjeka i Neandertalca nastala prije oko 744.000 godina. Nije poznato gdje su se križali, ni gdje bi im se mogli pronaći ostaci, a znanstvenici smatraju da je veliko područje možebitnog pronalaska od Sibira, zapadne Azije do Altaja.

“AI je ovu mogućnost iznio nakon analize genoma, stotina tisuća simulacija i uvidom u slične demografske procese pračovjeka.“

Zanimljivo, u kolovozu prošle godine usred ovog istraživanja objavljeno je otkriće ostataka žene stare oko 90.000 godina sa zajedničkim genetskim materijalom Denisovca i Neandertalca. Samim time je AI, ni ne znajući, bio u pravu pa previše ne čude sve snažnija lobiranja da se umjetna inteligencija pozabavi i tranzicijskim ljudima, odnosno famoznom ‘karikom koja nedostaje’. Kako će ovim pristupom biti riješene teze o nastanku čovjeka koje uključuju i darvinizam i panspermiju i izvanzemaljski utjecaj nije jasno zašto istraživanje nije dobilo zeleno svijetlo.

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…