Početna Odabrano Jednostavni protokol za zaustavljanje srčanog napada

Jednostavni protokol za zaustavljanje srčanog napada

Dr. John Raymond Christopher bio je izuzetan čovjek, pionir prirodne medicine koji je zaslužan za preporod liječenja biljem u Sjevernoj Americi. Legenda o njemu uključuje jednostavni protokol kojim svatko može brzo vratiti u život osobu s ruba smrti od srčanog napada

Dr. John Raymond Christopher rođen je 1909. s uznapredovalim reumatoidnim artritisom koji bi ga često prikovao za invalidskim kolicima, a biološki roditelji su ga napustili i ostavili u sirotištu u državi Utah. Djetinjstvo dr. Christophera bilo je teško, kako emocionalno, tako i fizički. Kasnije, ljudi koji su ga posvojili prvi su put nazreli njegovu neobičnu budućnost jedne noći kad je ležao u velikim bolovima zbog krupa (gušobolje). Dok su hodali gore-dole po sobi tijekom hladne snježne noći, zabrinuti jer je imao visoku temperaturu i otežano je disao, čuli su da netko kuca na vrata.

Na trijemu je stajao bradati čovjek u kratkim rukavima koji je uspaničenim roditeljima rekao da njihovo dijete neće umrijeti i da ga čeka velika misija koju treba izvršiti. Christopherovoj majci čovjek je dao detaljne upute kako da dječaku ukloni sluz iz grla i zaustavi gušobolju. Kad je namjeravala vratiti se u kuću, da postupi kako joj je čovjek rekao, okrenula se želeći mu se zahvaliti, ali on je nestao bez traga, ne ostavivši nijednog otiska čizama u snijegu. Slijedeći neznančeve upute, Christopher se ubrzo počeo oporavljati, premda mu se u mlađoj odrasloj dobi razvilo ovapnjenje arterija, a liječnici su predviđali da neće dočekati tridesetu godinu života.

Kada je to čuo Christopher se zakleo da će postati liječnik, rekavši majci: „Ja ću liječiti ljude tako da ih ne ‘kasapim’.”

Dan prije negoli je trebao upisati se na Sveučilište države Utah, Christopher je doživio prometnu nesreću i bio proglašen mrtvim na licu mjesta. Ali u mrtvačnici njegova je majka opazila iskru života u njemu te je brzo odveden u bolnicu. Tamo je, pak, ležao potpuno bespomoćan. Konačno, nakon brojnih kiropraktičkih terapija, dovoljno je prizdravio da može nastaviti sa svojim životom, iako je bolove trpio još godinama.

Koja je to zapravo riječ mudrosti

Tijekom jedne naročito loše noći uzeo je mormonsku knjigu Doktrina i zavjeti (The Doctrine and Covenants). Knjiga se otvorila na poglavlju poznatom kao Riječ mudrosti koje je predstavljalo zdravstveni kôd te crkve. Premda je taj dio pročitao mnogo puta ranije, ovaj put ga je čitao iz drukčije perspektive te je naposljetku usvojio navedeni zdravstveni kôd i osmislio, za sebe, način prehrane s naglaskom na voću, povrću, žitaricama, orašastim plodovima i sjemenkama. Provevši nekoliko mjeseci na takvom načinu prehrane, vratio je izgubljenu težinu i počeo dobro spavati.

Zapanjen vidnim poboljšanjem svog zdravlja, ubrzo je napisao knjižicu Koja je to zapravo riječ mudrosti (Just What is the Word of Wisdom) u kojoj opisuje vlastito iskustvo te iznosi svoj prehrambeni vodič za bolje zdravlje pučanstva. Naravno da su ga mnogi ismijavali i rugali mu se.

Slika iznad: Dr. John Raymond Christopher 

Jedini iscjelitelj biljem u američkoj vojsci

Kada je izbio Drugi svjetski rat Christopher je odbio služiti vojsku zbog ‘prigovora savjesti’ te je bio postavljen kao nadglednik medicinskog dispanzera. Budući da je dotad saznao i vidio mnogo toga u vezi prirodnog načina liječenja, nije se baš osjećao kao najpodobnija osoba za posao koji je obavljao. Jednog dana u njegov je dispanzer došao vojnik s težom kožnom bolešću znanom kao impetigo, i to mu je zauvijek promijenilo život. Christopher ga je izliječio mašću od ljusaka crnog oraha.

Nakon toga Christopher je postao jedini prakticirajući iscjelitelj biljem u američkoj vojsci, a njegove ljuske crnog oraha postale su poznate po tome što, osim impetiga, liječe i gljivice, infekcije i tropski ulkus.

„Uslijedile su mnoge godine eksperimentiranja s biljkama i osmišljavanja raznih biljnih protokola za uklanjanje bolesti gdje bi ih god našao.“

Godine 1946. Christopher je postao certificirani travar nakon odslušanih kolegija koje je vodio dr. dr. H. Knowles na Dominion Herbal Collegeu u Vancouveru u Britanskoj Kolumbiji. Godine 1948. postao je naturopatski liječnik diplomiravši na Institutu za liječenje bez farmaceutskih sredstava u Tami, država Iowa. Kasnije je stekao diplomu biljnog farmaceuta.

Godine 1953. Christopher je osnovao Školu za prirodno liječenje te je počeo poučavati. Škola postoji i danas. Nakon položenih ispita polaznici dobiju potvrdu kao certificirani travari.

Christopher je osmislio preko 50 biljnih recepata, uključujući recepte za liječenje tkiva, kostiju, donjeg dijela probavnog trakta, zatim recepte za jačanje krvi, jačanje ženskih reproduktivnih organa i jačanje imuniteta na bazi češnjaka.

Poruka dr. Christophera godinama je glasila: „Bog je htio da svatko ima znanje o pravilnoj skrbi za vlastito tijelo.”

Dr. Christopher zaustavlja srčani napad kajenskim paprom

Dr. Christopher je posebno cijenio iscjeliteljska svojstva kajenskog papra i uvijek ga je koristio kad je bio pozvan da pomogne žrtvi srčanog napada. Slijedi izvadak iz Biltena dr. Christophera, 1-12:

„U 35 godina prakse, radeći s ljudima i baveći se poučavanjem, u kućnim posjetima nikad nisam izgubio nijednog pacijenta sa srčanim napadom, a razlog je taj da, kada god pristupim pacijentu – ako još uvijek diše – u grlo mu ulijem šalicu čaja od kajenskog papra (čajna žličica kajenskog papra u šalici vruće vode i za nekoliko minuta čovjek se posve oporavi). To je jedno od najbržih sredstava za oporavljanje srca uopće, jer ono hrani srce istog časa.

Većina srcâ pati od pothranjenosti zbog prerađene, gotove hrane koju jedemo, ali ovdje ono dobiva dobru i snažnu dozu prave hrane, koja je ljude bezbroj puta doslovno vratila s ruba smrti. Svatko bi trebao saznati koliko je to moćno sredstvo jer srčani napad u bilo kojem trenutku može zadesiti vaše prijatelje ili članove obitelji. Pa i vas same. Topao čaj djeluje brže od tableta, pilula ili hladnog čaja, jer topli čaj otvara staničnu strukturu – širi ju te ona puno brže prihvaća kajenski papar koji odlazi izravno u srce, kroz arterijski sustav i krijepi ga moćnom hranom.”

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…