Početna Buđenje iz matriksa Srce vidi prije mozga
Buđenje iz matriksa - Odabrano - 27.12.2018.

Srce vidi prije mozga

Tijelo ima određeni mehanizam percepcije pomoću kojeg stalno „skenira“ budućnost a u srcu se nalazi najveća „antena“. Nakon što srce primi informaciju, prosljeđuje je mozgu

Dr. Rollin Mc Craty bio je fasciniran i idejom zajedničkog fizičkog predviđanja događaja i pitao se na kojem mjestu u tijelu bi se te informacije prvo osjetile. Upotrijebio je izvorni program istraživanja Deana Radina s računalnim sustavom nasumično odabranih fotografija ali je učesnike prikopčao na veći broj aparata.

McCraty je otkrio da se ti predosjećaji dobrih i loših vijesti osjećaju u srcu i mozgu. Elektromagnetski valovi tih organa bi se ubrzali ili usporili prije nego što bi bila prikazana uznemirujuća ili umirujuća slika. Svi režnjevi moždane kore su sudjelovali u tom intuitivnom znanju.

„Najnevjerojatnije saznanje je bilo da srce te informacije prima malo prije mozga.“

Srce je najveći „mozak“ u tijelu

To je značilo da tijelo ima određeni mehanizam percepcije pomoću kojeg stalno „skenira“ budućnost i da se u srcu možda nalazi najveća „antena“. Nakon što srce primi informaciju, prosljeđuje je mozgu.

McCratyjevo istraživanje je pokazalo fascinantne razlike među spolovima. Srce i mozak bi se brže i češće sinkronizirali kod žena. McCraty je zaključio da je to znanstveni dokaz univerzalne tvrdnje da su žene intuitivnije i u boljem kontaktu sa svojim osjećajima.

McCratyjev zaključak – da je srce najveći „mozak“ u tijelu – je sada dobio kredibilitet zahvaljujući rezultatima istraživanja dr. John Andrew Armoura s Sveučilišta u Montrealu i bolnice Hôpital du Sacré Coeur u Montrealu. Armour je otkrio neurotransmitere u srcu koji utječu na aspekte viših misaonih procesa u mozgu.

McCraty je otkrio da dodir, pa čak i mentalno fokusiranje na srce, uzrokuju entrainment moždanih valova dvoje ljudi.“

Kada se dvoje ljudi dodirne dok usredotočuju misli pune ljubavi jedno na drugo, koherentniji ritam srca jednoga se počinje usklađivati s moždanim valovima drugog.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…