Početna Doba razotkrivanja DR. BERNARD HAISCH: ‘CRNI PROGRAMI’ VRIJEDNI VIŠE OD 10 MILIJARDI DOLARA BAVE SE OBRNUTIM INŽENJERINGOM I EKSTRARTERESTRIČNOM BIOLOGIJOM!
Doba razotkrivanja - Odabrano - 27.12.2018.

DR. BERNARD HAISCH: ‘CRNI PROGRAMI’ VRIJEDNI VIŠE OD 10 MILIJARDI DOLARA BAVE SE OBRNUTIM INŽENJERINGOM I EKSTRARTERESTRIČNOM BIOLOGIJOM!

Nakon što je Giuliano Marinković otkrio potvrdu uglednog astrofizičara dr. Bernarda Haischa o stvarnom postojanju 'crnih projekata' koji se bave NLO-ima uslijedila je cijela lavina uzbudljivih komentara diljem društvenih mreža

Ovaj tekst kojeg je napisao Giuliano Marinković nastavak je vijesti „Veliko razotkrivanje NLO fenomena je započelo u 2018. godini – Što slijedi u 2019.?“ koju možete pročitati OVDJE

Dr. Bernard Haisch:AATIP je uspio otkriti program za prikupljanje srušenih NLO-a putem službenih kanala, ali mu je bio uskraćen pristup jer nije bio u razini programa s posebnim  ograničenim pristupom (SAP). … Poznajem tri potpuno nezavisna pojedinca kojima vjerujem i koji su me izvijestili da su rukovali izvanzemaljskim materijalima u ‘našem’ posjedu tijekom svojih službenih dužnosti.

Jeremy Corbell:Zlato. Našao si zlato, buraz.

Slika iznad: Astrofizičar dr. Bernard Haisch:Napreci nastaju odgovaranjem na pitanja. Otkrića nastaju propitkivanjem odgovara.

Ovo je neočekivani nastavak mog prethodnog članka „Veliko razotkrivanje NLO fenomena je započelo u 2018. godini – Što slijedi u 2019.?“.
U ovom božićnom izdanju mojih izvještavanja upravo se dogodio obrat koji je izazvao niz uzbudljivih komentara na društvenim mrežama diljem ufološke zajednice. Dana 23. prosinca 2018. očekivala se nova epizoda popularne američke radioemisije Coast to Coast koju nedjeljama vodi ugledni i višestruko nagrađivani novinar George Knapp iz Las Vegasa. Najavljena tema: Vojne snimke NLO-a. Cijenjeni australski istraživači Keith Basterfield i Paul Dean mjesecima na svom blogu prate događaje koji su uslijedili nakon objave članaka u New York Timesu. Podsjetimo još jednom. Novinari Leslie Kean, Helene Cooper i Ralph Blumenthal u prosincu 2017. razotkrili su program Pentagona AATIP (Program za identifikaciju naprednih aerosvemirskih prijetnji) čiji je mandat istraživanje vojnih susreta s NLO-ima. Dosad su objavljena tri vojna videa koja je istraživao AATIP. Poslije New York Timesa uslijedili su članci u Washingtonu Postu i Politicou, što je dovelo do svjetske medijske groznice. Keith i Paul pozvani su da predstave svoju potragu za dokumentima AATIP-a i iznesu mišljenje o objavljenim vojnim videima.

Dok sam očekivao tu radioemisiju u jednom trenutku iznenada sam se sjetio dr. Bernarda Haischa. Vjerojatno se pitate tko je taj čovjek. Riječ je o astrofizičaru s više od 130 znanstvenih publikacija. Deset je godina bio znanstveni urednik astrofizičkog glasila i jedan je od vodećih istraživača na nekoliko projekata NASA-e. Doktorirao je na Sveučilištu Wisconsin dok je postdoktorat dovršio na Združenom institutu za laboratorijsku astrofiziku na Sveučilištu Colorado i Sveučilištu Utrecht u Nizozemskoj. Bio je dio tima u Solarnom i astrofizičkom laboratoriju Lockheed Martina. Obnašao je dužnost zamjenika Središta za ultraljubičastu astrofiziku na Sveučilištu Kalifornija. U toj istaknutoj karijeri postoji, međutim, jedna anomalija.

Naime, dr. Haisch bio je i glavni urednik Glasila za znanstveno istraživanje koje okuplja znanstvenike zainteresirane za rubna područja znanosti gdje se objavljuju članci o NLO-ima, fenomenima bliskima smrti, parapsihologiji i tome slično. Jedan od suradnika dr. Haischa je i istaknuti astrofizičar Peter Sturrock koji se već godinama zalaže za ozbiljnije istraživanje NLO-a te kritizira zaključke fizičara Edwarda Condona (op. a. vidi prvi dio članka). Osim NLO-a, Haisch je zainteresiran i za kozmološka pitanja o nastanku života u svemiru, prirodi svijesti i Bogu. Svoja razmatranja opisao je u nekoliko knjiga.

No, ono zbog čega sam pratio radove dr. Haischa bila je njegova gotovo nepoznata web stranica ‘NLO skeptik’ (www.ufoskeptic.org). On zasigurno ne traži medijsku pozornost. Koliko sam imao prigode čuti prije nekoliko godina, odbija sve intervjue na temu NLO-a.

Termin skepticizma Haisch uzima u pravom značenju te riječi. Kako kaže, skeptik je onaj tko prakticira pristup oprezne prosudbe te racionalnog i nepristranog rezoniranja pomoću znanstvene metode. Skeptik je spreman razmotriti alternativna objašnjenja bez predrasuda i prijašnjih uvjerenja. On traži dokaze i oprezno razmatra njihovu valjanost. Dr. Haisch istodobno oštro kritizira pseudoskeptike, pa tako piše: „Kritičari koji zauzimaju negativno umjesto agnostičkog stajališta i nazivaju se ‘skepticima’ ustvari su pseudoskeptici koji dobivaju lažnu prednost zbog zlouporabe skeptične etikete.

Oduvijek sam cijenio Haischovu web stranicu www.ufoskeptic.org zbog kompilacije vjerodostojnih izvora i njegova objektivna pristupa. Ima tu podataka između redaka za one koji žele dublje tragati. Zbog svog intenzivnog arhiviranja medijskog vala o AATIP-u nisam je stigao provjeriti više od godinu dana. Ta stranica mi nalikuje na njegovo arhiviranje informiranih spoznaja za probranu publiku. Kada sam je konačno otvorio nakon duljeg vremena odmah sam zamijetio nešto novo. Naime, Haisch je otvorio sekciju o programu Pentagona AATIP koja prije nije bila prisutna.

Slika iznad: Haischova stranica sada sadrži sekciju o pentagonovoj studiji AATIP.

Sa znatiželjom sam otvorio njegovu stranicu i ostao zaprepašten nakon što sam pročitao tekst koji se ondje nalazio. Zbog njegova značaja prevodim ga u cijelosti:

PENTAGON PRIZNAO NLO PROGRAM

Piše: dr. Bernard Haisch

Na nedjeljnoj naslovnici New Yorka Timesa od 16. prosinca 2017. objavljena je priča koja privlači pozornost. Riječ je o tajnom ‘Programu za identifikaciju naprednih aerosvemirskih prijetnji’ (AATIP). Osnovan je 2007. godine s budžetom od 22 milijuna dolara i zadaćom da istražuje viđenja NLO-e. Važan dio intrige prateći je članak na web stranicama Timesa koji prikazuje susret iz 2004. godine između dva mornarička zrakoplova Super Hornet F/A-18 i nepoznatog objekta iznad Pacifičkog oceana koji izgleda da prkosi poznatim zakonima aerodinamike. Svjedočanstvo dva pilota – zapovjednika Davida Fravora i kapetana korvete Jima Slaighta – opisuje njihovu rutinsku misiju nakon polijetanja s nosača zrakoplova Nimitz. Raketna krstarica USS Princeton zatražila je da istraže neidentificiranu zračnu metu. Piloti nisu znali da je Princeton već četiri dana pratio višestruke radarske mete uvijek na približnim koordinatama koje su se u samo nekoliko sekundi spuštala sa otprilike 24 kilometra na 6 kilometara visine gdje bi ostajale lebdjeti. U jednom trenutku piloti su vidjeli objekt koji lebdi toliko blizu oceana da je uzburkao površinu vode. Krstarica Princeton rabila je SPY-1 radar za praćenje objekata tijekom njihova spuštanja, lebdenja, odlijetanja, okretanja i ubrzanja koja su se činila nedokučivima.

Vlada je tada po prvi put potvrdila pojedinosti radarsko-vizualnog slučaja NLO-a kojeg je pokušavala presresti američka mornarica. Po riječima američkog ministarstva obrane, taj je tajni program službeno okončan 2012. godine i to je bilo njegovo prvo priznanje. Unatoč tome, New York Times je dodatno izvijestio da je program ipak i dalje aktivan. To su činjenice. Ovo što sada slijedi su pretpostavke.

Moji izvori mi govore da je ovo tek vrh ledenog brijega. Skupina četiri slična ali odvojena i nepriznata SCI (op. a. osjetljive odijeljene informacije) programa koja potječu još od Trumanova memoranduma iz 1947. godine i dalje postoje. Od 1990-ih smješteni su u vodećim aerosvemirskim korporacijama poput Lockheeda, TRW, Raytheona, Aerospace Corp. i tako dalje. Riječ je o skupim programima, naime cijena tajnosti nekoliko je puta veća od samoga istraživanja. Program AATIP nije povezan s tim bolje financiranim i dubokim ‘crnim’ programima. ‘Crni programi’ zajedno imaju budžet u rangu od deset milijardi dolara i više. Bave se obrnutim inženjeringom i ekstaterestričnom biologijom. AATIP je uspio otkriti program za prikupljanje srušenih NLO-a putem službenih kanala, ali mu je bio uskraćen pristup jer nije bio u razini programa s posebnim  ograničenim pristupom (SAP). Senator Harry Reid uputio je zahtjev ministarstvu obrane da premjesti AATIP u program s posebnim ograničenim pristupom (SAP), ali je taj zahtjev odbijen. (kraj citata)

Da je riječ o senzacionalnim uvidima u dubinu stvari, malo je reći. Naime, Haischova informirana viđenja izravno se vezuju i na moje privatne analize o projektu AATIP o čemu sam pisao još u 157. broju Svjetlosti (siječanj-veljača 2018. godine). Pregledavši niz materijala, izvora i vijesti o AATIP-u, u zaključnom dijelu teksta napisao sam ovo:

GIULIANO MARINKOVIĆ: Razotkriveni program (AATIP) ne mora predstavljati ultimativni projekt američke vlade koji istražuje NLO-e. Najvjerojatnije je ipak riječ o marginalnom programu koji je zbog političke inicijative pojedinaca zainteresiranih za NLO-e dobio svoju poziciju u vidljivom spektru Pentagona. Opravdano je pretpostaviti da možda postoji još tajniji poduhvat američke vlade s golemim budžetom koji istražuje NLO-e, na što upućuju spoznaje nekoliko istraživača i insajdera. Ako su te pretpostavke točne, taj bi tajni program skriven od očiju javnosti mogao imati u posjedu još eksplicitnije tehnološke artefakte, ako ne i srušene egzotične letjelice s tijelima ‘pilota’.

Moj je zaključak na tragu Haischovog članka. Svoje spoznaje o otkriću Haischova članka objavio sam na Facebooku i Twitteru 23. prosinca 2018.

Zlato. Našao si zlato, buraz.“ – odmah mi je odgovorio prijatelj i kolega Jeremy Corbell, rastuća zvijezda istraživačkih ufoloških dokumentaraca. Jeremy je izuzetno dobro povezan i gotovo dvije godine prije članaka u New York Timesu ostvario je kontakt s pilotom Davidom Fravorom iz slučaju Nimitz.

Ono što je znakovito jest i gotovo proročanska izjava Jeremyja od 27. rujna 2018. iz podcast emisije Phenomenon koju vodi poznata istraživačica Linde Moulton Howe. Jeremy je tada izjavio: „Sada ću reći nešto što će se poslije pokazati točnim, pa neka ostane javno zabilježeno. Postoje brojni NLO programi koji su trenutno u toku i koji još uvijek nisu imenovani. Posebno bih izdvojio četiri programa koja će vjerojatno biti objavljena.

Taj izvadak možete poslušati na 38:22 minuti ove poveznice:
https://youtu.be/2t1ITPrNwWs?t=2302

Kao što možemo pročitati i čuti, Jeremy također spominje četiri programa.

U raspravu na Twitteru ubrzo se uključio ugledni i dobro informirani novinar George Knapp koji je objavljivao svjetske ekskluzive o AATIP-u tijekom 2008. Knapp je komentirao: „Dr. Haisch je veoma cijenjen i dobro umrežen. Njegova ‘pretpostavka’ ne temelji se na usputnom čavrljanju.
Taj Knappov tweet možete pročitati na ovoj poveznici:
https://twitter.com/g_knapp/status/1077061228520853504

Ubrzo je uslijedila cijela lavina uzbudljivih komentara na moju objavu diljem društvenih mreža. Evo ih nekoliko:

Nedugo nakon toga istraživač Danny Silva objavljuje i članak na svom blogu ‘Više NLO programa’:
https://silvarecord.com/2018/12/24/more-ufo-programs/

Ovo otkriće nije prošlo nezamijećeno ni u emisiji Coast to Coast od 23. prosinca gdje je voditelj George Knapp izjavio: „Bilo je zaista uzbudljivih vijesti posljednjih godinu dana, a postoje više nego dobri izgledi da nas još toga očekuje u 2019. godini. Upravo danas na internetu se pojavila objava o NLO programima s posebnim ograničenim pristupom. Riječ je o tajnim programima koji su još tajniji od AATIP-a, AAWSAP-a, BAASS-a ili drugih kratica o kojima smo ovdje raspravljali tijekom 2008. Ovo su uzbudljiva vremena što se tiče ove teme koja se ne mogu usporediti ni s jednim drugim razdobljem rasprava o NLO-ima u mom životu.

Taj izvadak iz emisije možete poslušati ovdje:
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZG8DC7ZgSFRsvJBRW85ar9xmQ6XUF6Tuvvk

Slika iznad: Ugledni i višestruko nagrađivani novinar George Knapp iz Las Vegasa.

Inače, dr. Haisch je samo jedan u nizu informiranih znanstvenika i insajdera koji su uspjeli doći do dubinskih slojeva tajnosti koji se tiču fenomena NLO-a. Znam još nekoliko sličnih referenci, ali to ćemo ostaviti za neke buduće tekstove. Ovaj tekst zaključit ću s još nekoliko uvida o razinama Haischovih spoznaja koji su vjerojatno doveli i do njegova posljednjeg članka o pentagonovoj studiji. Krenimo.

https://sites.google.com/view/ufoskepticorg/home

BERNARD HAISCH:Sebe smatram dječakom koji stoji uz drugog dječaka i gleda kroz rupu u velikoj, bijeloj ogradi prema terenu utakmice. Prepričat ću što se događa, kako kažu insajderske informacije. Sebe definitivno ne smatram insajderom, ali kontakti i prijateljstva do kojih sam došao tijekom dužeg razdoblja izgleda da upućuju na periferiju informacija koje su najblaže rečeno zapanjujuće, a i više od toga. Dopustite da budem donekle konkretniji. Poznajem tri potpuno nezavisna pojedinca kojima vjerujem i koji su me izvijestili da su rukovali izvanzemaljskim materijalima u ‘našem’ posjedu tijekom svojih službenih dužnosti. U druga dva slučaja na korak sam do bivšeg voditelja vladine savezne agencije koja je bila uključena u program s posebnim ograničenim pristupom, koji je uključivao desetljetne napore obrnutog inženjeringa. Na korak sam i od bivšeg vođe jedne G8 zemlje koji je bio informiran o tom programu.

Ovo su samo neki odlomci raspodijeljeni na različitim sekcijama unutar Haischovih web stranica. Istražujte dalje 🙂

Giuliano Marinković, 26. prosinca 2018.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…