Početna Novi svjetski poredak Trump opoziva vojsku iz Sirije, Blackwater ulazi

Trump opoziva vojsku iz Sirije, Blackwater ulazi

Pitanje „Što se nalazi u pozadini iznenadne Trumpove odluke o povlačenju vojske SAD-a iz Sirije“ i dalje je glavna tema političkih analiza i komentara. Mogući odgovor glasi: baš kao i sve ostalo u globalnom svijetu, i rat prelazi u privatni sektor

Možda je zvučalo predobro da bi bilo istinito, no mnogi su Trumpov nalog o povlačenju vojske iz Sirije dočekali pozitivno.

Osim, dakako, progresivno lijevih medija koji su nakon bezbrojnih kritika o ostanku vojske u Siriji ovaj puta okrenuli ploču i napali odluku o povlačenju. No, naslovnica novog broja Recoil magazina nudi posve drukčije okvire ove odluke:

„Kontroverzni Academi, nekoć poznat i kao Blackwater, izrazio je želju za ulaskom na novo tržište.“

 ‘We Are Coming’

Portal Russia Today prenosi grotesknu poruku ‘We Are Coming’ što strši iz novinskih stupaca.

Oglas je izbačen neposredno nakon ostavke Jima Mattisa pa se ‘teoretičari zavjere’ pitaju ima li to veze s možebitnim prelaskom u privatni sektor i nastavkom privatizacije vojnih djelovanja u Afganistanu i Siriji, baš kao što je to nekoć činio i kontroverzni Bushev aparatčik Donald Rumsfeld.

Isto tako, inicijativa za ovakvim idejama dolazi iz Republikanske stranke i to od strane Erika Princea, čovjeka koji je svojevremeno bio vlasnik Blackwatera, a danas navodno s njima nema nikakve poveznice.

„Službeni kanali, pak, tvrde da je Mattis najuren baš zato što nije želio plaćeničke bojne na Bliskom istoku.“

Bilo kako bilo, Prince je povezan s Trumpom no javnost je generalno protiv ovog poteza, poglavito poslije smaknuća 14 iračkih civila prije nepunih dvanaest godina od strane plaćeničke vojske. Hoće li Trump poslušati javnost ili će se odlučiti za nepopularan potez pokazat će vrijeme, a izlazak iz Sirije samo je pitanje dana.

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…