Početna Doba razotkrivanja SVJETSKA PREMIJERA DOKUMENTARCA O ELVISU UFOLOGIJE
Doba razotkrivanja - Odabrano - 05.12.2018.

SVJETSKA PREMIJERA DOKUMENTARCA O ELVISU UFOLOGIJE

Dana 3. prosinca 2018. održana je svjetska premijera dokumentarca Bob Lazar: Area 51 i leteći tanjuri u raskošnom kinu The Theatre u Los Angelesu s 1600 sjedala. Bio je to ufološki događaj koji se čekao mjesecima

Redatelj Jeremy Corbell uspio je dobiti ekskluzivan pristup Bob Lazaru, najpoznatijem ufološkom zviždaču svih vremena kojega još zovu i Elvisom ufologije. Svjedočanstvo iz 1989. o obrnutom inženjeringu izvanzemaljskih letećih tanjura u vojnom poligonu Nellis u Nevadi koje je dao novinaru Georgeu Knappu tada je postalo svjetska senzacija. Tajna baza Area 51 stavljena je pod povećalo javnosti, a posljedice Lazarovog svjedočanstva osjećamo do današnjih dana.

„Nagađanja o obrnutom inženjeringu letećih tanjura utjecala su na popularnu kulturu. Baza Area 51 postala je tema bezbrojnih dokumentaraca, filmova, serija, radio i podcast emisija.“

Godine 2012. glazbena skupina Arthur Unknown čak je i skladala pjesmu o Bobu Lazaru koju možete poslušati na videu ispod:

Nakon izvornog svjedočanstva Bob se uglavnom povukao sa svjetala pozornice i rijetko je davao intervjue. No, novi dokumentarac označio je i njegov veliki povratak na pozornicu poslije gotovo 30 godina. Za predstavu u kinu The Theatre tražila se ulaznica više, a neki gledatelji čak su doputovali iz različitih dijelova svijeta samo da bi prisustvovali događaju. Nakon projekcije održan je i poseban program gdje su redatelj Jeremy Corbell, novinar George Knapp i sam Bob Lazar odgovarali na pitanja upućena putem društvenih mreža preko hashtaga #boblazar. Najemotivniji dio događaja svakako je bilo Lazarevo priznanje kako mu javni nastupi stvaraju anksioznost, što je na kraju dovelo do ovacija publike.

Slika iznad: Ganuti Bob Lazar (u sredini) tijekom poluminutnih ovacija publike u dvorani na svjetskoj premijeri dokumentarca.

Priznaj da ti je neugodno biti ovdje.“ – provokativno ga je upitao redatelj Jeremy Corbell.

Da, riječ je o društvenoj anksioznosti. Ovo je za mene zastrašujuće.“ – skromno mu je odgovorio Lazar.

Ti si hrabar! Bobe, hrabar si!“ – netko je s oduševljenjem povikao iz publike, što je naposljetku dovelo do ovacija u dvorani. Bob je u nevjerici slušao poluminutni pljesak diljem dvorane. Na njegovom izrazu lica vidjelo se da ga je gesta ganula.

Slike iznad: Gužva ispred kina na dan svjetske premijere dokumentarca.

Slika iznad: Rasprodana dvorana.

Dokumentarac Jeremyja Corbella donosi umjetnički prikaz osobnog svijeta Boba Lazara. Kako izgleda njegov svakodnevni život, kako se nosi sa svjedočanstvom poslije gotovo 30 godina, što o tome misli njegova obitelj, kako izgleda okružje njegove tvrtke United Nuclear? Film donosi niz novih materijala, ali i neočekivanih iznenađenja.

Slika iznad: Redatelj Jeremy Corbell ponosno pozira ispred plakata.

Dana 4. prosinca 2018. dokumentarac je doživio i svoju digitalnu premijeru putem multimedijalnih platformi. Već prvog dana dospio je na prvo mjesto najgledanijih dokumentaraca na iTunesu. Može se kupiti i preuzeti preko ovih poveznica:
https://itunes.apple.com/us/movie/bob-lazar-area-51-flying-saucers/id1441638753
https://vimeo.com/ondemand/boblazararea51

 

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…