Ultrazvuk
Početna Odabrano ULTRAZVUČNO SREDSTVO PROTIV STARENJA

ULTRAZVUČNO SREDSTVO PROTIV STARENJA

Terapija ultrazvukom mogla bi usporiti, zaustaviti pa čak i preokrenuti proces starenja - otkriva jedno novo istraživanje

Znanstvenici u Teksasu rade na pomlađivanju ljudskih stanica šaljući im valove niske frekvencije. Tim procesom ponovo počinje dioba stanica, gdje se one bude iz ‘zombi’ stanja koje je okidač za disfunkciju stanica, kao i za pojavu bolesti.

Zahvaljujući eksperimentima provedenim na starijim miševima utvrđeno je da njihove stanice postaju osnažene, pomažući životinjama da na traci za trčanje trče dalje i brže. Štoviše, tretmanom su iscijeljena čak i grbava leđa jednog miša čije je prethodno stanje bilo iznimno loše.

„Dvaput smo ga tretirali ultrazvukom i njegovo se stanje vratilo u normalu. Mislim da pomlađivanje u ovom slučaju nipošto nije prejak izraz” – govori vodeći autor, profesor Michael Sheetz s Teksaškog sveučilišta.

Prof. Sheetz i njegov tim otkrili su da male doze ultrazvučnih valova potiču ponovnu diobu starih stanica.

Stanice ljudske kože u pravilu se počinju trošiti poslije otprilike 15 dioba. U ovom slučaju stigle su do 24 diobe bez ikakvih znakova abnormalnosti.

Ova ultrazvučna frekvencija bila je manja od 100 kiloherza, daleko ispod otprilike 2000 koliko se koristi za medicinsko snimanje.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…