Pas robot
Početna Novi svjetski poredak UZLAZ SKYNETA? PAS-ROBOT DOBIVA MOZAK S CHATGPT-om

UZLAZ SKYNETA? PAS-ROBOT DOBIVA MOZAK S CHATGPT-om

Kratkoročno, integriranje ChatGPT mozga u robote može se doimati bezazlenim. Međutim, kod umjetne inteligencije postoji veliki rizik razvoja inteligentnih robota u jednom mračnom, skynetovskom scenariju

Tim inženjera koji se bave implementacijom umjetne inteligencije opremio je psa-robota kompanije Boston Dynamics ChatGPT-om osmišljenim u laboratoriju OpenAI i s Googleovom inačicom tehnologije generiranja glasa (Text-to-Speech tj. iz teksta u govor), stvarajući nešto što bi moglo biti realističan robot nadahnut fikcijskim Skynetom

U videu nedavno objavljenom na Twitteru Santiago Valdarrama, inženjer iz domene strojnog učenja, pokazao je kako pas-robot može ulaziti u interakciju s ljudima preko glasovnog sučelja brže nego preko kontrolnih ploča i izvještaja.

„Ovi roboti svaki dan vode automatizirane misije”, objasnio je Valdarrama u jednom u nizu svojih objava na Twitteru, napomenuvši da bi svaka misija mogli biti „miljama dugačke, teško razumljive konfiguracijske datoteke kojima se mogu baviti samo tehnički potkovani ljudi”.

Uz pomoć ChatGPT-a i Googleova Text-to-Voice generatora glasa korisnik može postavljati jednostavna pitanja robotu o „konfiguracijskim datotekama i rezultatima misije”.

„Sada možemo pitati robote o prošlim i budućim misijama i dobiti odgovor u stvarnom vremenu. ChatGPT protumači pitanje, analizira datoteke i formulira odgovor”, rekao je.

Mozak opremljen ChatGPT-om znači da svatko može razgovarati sa psom-robotom.

Kratkoročno, integriranje ChatGPT mozga u robote može se doimati bezazlenim. Međutim, kod umjetne inteligencije postoji veliki rizik razvoja inteligentnih robota u jednom mračnom, skynetovskom scenariju.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…