ipak se nesto mijenja
Početna Novi svjetski poredak IPAK SE NEŠTO MIJENJA

IPAK SE NEŠTO MIJENJA

Jedna čikaška sutkinja nedavno je naložila tom gradu da vrati na posao te isplati izgubljene dohotke radnicima koji su bili dobili otkaz zato što su 2021. godine odbili poštivati odredbu gradonačelnice Lori Lightfoot iz redova Demokratske stranke o obaveznom cijepljenju protiv Covida-19.

Dana 19. travnja Anna Hamburg-Gal, sutkinja iz domene upravnog prava, donijela je odluku iz koje je razvidno da je grad Chicago prekršio Zakon o javnim radnim odnosima u državi Illinois tako što je propustio tj. odbio postupati u dobroj vjeri glede zahtijevanog cijepljenja radnika tog grada protiv Covida-19.

Gradu je naloženo da „nadoknadi štetu” radnicima učlanjenim u sindikat koji su odbili cijepiti se, ostavši zbog toga bez osobnog dohotka i drugih naknada. Oštećeni zaposlenici također će dobiti kamatu na izgubljene plaće od sedam posto godišnje.

Ova presuda odnosi se na gradske radnike, uključujući stolare, zidare, vodoinstalatere, električare, strojare i operativne inženjere koje predstavljaju radnički sindikati ili Američki savez državnih, okružnih i općinskih zaposlenika.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…