Početna Buđenje iz matriksa O LJUBAVI I POVJERENJU BILJAKA PREMA LJUDIMA
Buđenje iz matriksa - Odabrano - 04.02.2019.

O LJUBAVI I POVJERENJU BILJAKA PREMA LJUDIMA

Beskrajna ljubav uvijek je prisutna; ona obuhvaća i prožima čak i pješčane kristale; ona tjera biljku da voli čovjeka i reagira na njegovu ljubav; ona potiče bratsku ljubav između tako različitih životinja kao što su gusjenice i mravi. Uzdajte se u takvu ljubav – koja je posvuda i obuhvaća sve!

Ovaj tekst uređeni je izvadak iz knjige Landona Browna „Istina i njezina veličanstvena jednostavnost“

Ljubav Božja je prisutna u svim stvarima – jer jedino ljubav može zrncima pijeska i biljkama davati stalno strujeću ljubav koja ih potiče da međusobno surađuju.

Uzmimo kao primjer zrnca pijeska: ako vode koje teku niz određene planinske slojeve talože pješčane kristale u vidu taloga pijeska blizu obale, a – 200.000.000 godina kasnije – vode sličnog kemijskog sastava poteku do te iste obalne regije, tada će se nataloženi kristali skladno porazmjestiti u istom smjeru kao i oni nataloženi prije 200.000.000 milijuna godina!

„Oblikuje nas… ono što volimo.” – Goethe

Sklad jest dokaz ljubavi, jer jedino je ljubav sklona da sitne manifestirane djeliće – kao što su zrnca pijeska – razmjesti u takvom skladu.

Ima, zatim, dokaza da biljke manifestiraju pojedinačnu ljubav za određene ljude!

Jedna osjetljiva biljka sjevernih podneblja će, kao što ste možda čuli, smjesta zavrnuti svoje listove ako ih samo dotaknete.

Ona to čini da se zaštiti; plaši se da ju namjeravate ozlijediti – ubrati je ili zdrobiti! Osjetila je taj strah davno prije negoli se na Zemlji pojavio čovjek. Takvu akciju pripisujemo instinktivnom porivu bez ikakvih dokaza da se radi o pojedinačnoj ljubavi!

Ali viši razredi osjetljivih biljaka, poput onih što rastu u Panami, zavrću svoje listove a da nisu dodirnute – čak i kada metar ili dva od njih prođe kakva životinja.

A obratite sad pozornost na čudo pojedinačne ljubavi tih biljaka za neke ljude i njihovog povjerenja u te ljude!

Jedan znanstvenik, eksperimentirajući s takvim biljkama u Panami, osobito se zainteresirao za jednu veliku biljku. Svaki put kada bi pored nje prošao, dodirnuo bi joj vrh lista ili dva jer ga je fascinirala brzina kojom se listovi zavrću, izbjegavajući čovjekov dodir. Poslije nekoliko tjedana, međutim, činilo se da ta biljka zna kako joj taj čovjek nikada nije naudio. Zato ga se više nije bojala, a kada bi joj dotaknuo vrške listova oni se više nisu zavrtali!

To je fascinantno: biljka se odrekla navike stare nekoliko stoljeća. Bilo je to toliko zapanjujuće da je pozivao i druge znanstvenike da pogledaju biljku!

Zatim je došlo do još fascinantnijeg otkrića!

Svaki puta kad bi neki neznanac dodirnuo vršak makar i jednog lista, biljka bi zavrnula svoje listove, kao što sve osjetljive biljke oduvijek čine.

Ponavljani testovi su dokazali da kada bi bilo tko drugi – nepoznat biljci – dodirnuo njen list, zavrnuli bi se svi listovi.

Ali kada bi biljku dodirnuo znanstvenik koji joj je bio prijatelj, svoje listove nije zavrtala. Znala je da ju njen prijatelj voli i naučila je odgovoriti ljubavlju prema prijatelju koji nije imao namjeru povrijediti je.

„Kad volim, otvaraju mi se vrata raja.” – Landone

O ljubavi mrava i gusjenice

A sada, o ljubavi i suradnji! U Engleskoj ima velikih plavih leptira latinskog naziva Nomiades arion. Ovaj leptir prolazi kroz stadij gusjenice poput svih leptira, a kada odbacuje svoju treću kožu crvoliki stvor pada na tlo.

Da biste imali pravi uvid u ono što se zbiva potom morate znati da se jajašca iz kojih će se izleći ova vrsta gusjenica uvijek polažu na majčinu dušicu, i to samo na grmlje majčine dušice pored čijeg se korijenja nalaze gnijezda određene vrste mrava.

Kada ta gusjenica padne na tlo javlja se ljubav između nje i jednog određenog mrava. U desetom članku svoga tijela gusjenica će napraviti rupicu iz koje će lučiti slatki sok poput medljike, čime se mravi vole hraniti.

Nakon što se počne razvijati drugarska ljubav, okupljaju se i drugi mravi, jer gusjenica ima dovoljno soka za nekoliko mrava.

Zatim, kasnije, kada gusjenica treba određenu vrstu životinjske hrane da bi se razvila u leptira, ona mravu daje signal te je on uzima i odnosi duboko ispod zemlje u mravlje gnijezdo. I bez obzira koliko se mnogo mrava hranilo medljikom, gusjenica neće dopustiti niti jednom drugom mravu da je odnese pod zemlju osim onom mravu kojeg voli. Pod zemljom će provesti nekoliko tjedana i za to će vrijeme svoju medljiku davati mravima, a mravi će nju hraniti malim hruštovim ličinkama kojima se gusjenica hrani.

Do sljedećeg proljeća gusjenica će biti spremna preobraziti se u leptira i sasvim prestati lučiti medljiku!

No, mada gusjenica mravima više ne daje hranu, njihova je bratska ljubav obostrana te ju mravi nastavljaju hraniti i nikad je ne ozljeđuju – iako bi smjesta ubili i proždrli svaku gusjenicu koja nije živjela u njihovoj kući!

Mogao bih vam navesti stotine drugih primjera bratske ljubavi koja se očituje u svim oblicima života!

Nemojte sumnjati, prijatelji u Istini. Bratstvo je više od snovitog ideala. Nesebičnu bratsku ljubav već milijune godina prakticiraju mnogi životni oblici. 

„Onaj tko padne boreći se za Božju ljubav, uzdignut će se i postati zvijezda.” – Ben Johnson

Beskrajna ljubav uvijek je prisutna; ona obuhvaća i prožima čak i pješčane kristale; ona tjera biljku da voli čovjeka i reagira na njegovu ljubav; ona potiče bratsku ljubav između tako različitih životinja kao što su gusjenice i mravi.

Uzdajte se u takvu ljubav – koja je posvuda i obuhvaća sve!

Ljubav vas neprestano obgrljuje! U toj ljubavi živite, krećete se i postojite!

Nema tog manjka ljubavi u vašem životu koji se ne bi mogao nadoknaditi i preplaviti vas, jer u deset tisuća života vi ste deset tisuća oceana ljubavi, koji sežu od najdalje zvijezde do najdublje jezgre Zemlje!

O autoru:

Landon Brown je jedan od najvećih duhovnih autora prošlog stoljeća. Za sebe je govorio kako je na ovaj svijet došao pomoći ljudima da se oslobode okova svjesnog uma i oslobode neograničeni potencijal koji se u njima krije. Mi smo beskonačni i neograničeni, tijelom i duhom, tvrdi Landon a sustavom duhovnih i praktičnih vježbi koje je osmislio efikasno pomaže da ovaj potencijal i ostvarimo. Njegovo originalno učenje o uspjehu i ostvarivanju svih želja čini ga prethodnikom modernih autora o zakonu privlačenja kao što su Esther i Jerry Hicks, a učenja o egu i blokadama svjesnog uma prethodnikom danas popularne literature i autora o moći podsvjesnog uma. TELEdisk će uskoro objaviti sve radove Landona Browna od kojih su „Nesvjesno opuštanje tijela“ i „Buđenje duhovnog mozga“ remek djela duhovno-medicinske literature.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…