Početna Odabrano Izbjegnite, zaustavite ili čak izliječite Alzheimera i demenciju pomoću kokosovog ulja

Izbjegnite, zaustavite ili čak izliječite Alzheimera i demenciju pomoću kokosovog ulja

Naturopati i drugi autoriteti iz alternativne medicine govore nam već godinama da kokosovo ulje ne samo da može usporiti razvoj Alzheimerove bolesti nego ju može zaustaviti, a u mnogim slučajevima čak izlječiti. Nedavna znanstvena istraživanja te iskustva iz stvarnog života potvrđuju njihova saznanja

Ako na Alzheimera gledamo kao na dijabetes „tipa 3” i problem povezan s otpornošću na inzulin, tada je kokosovo ulje logično iscjeljujuće sredstvo. Smatra se da kokosovo ulje potiče tijelo da stvara organsku materiju koja postaje energetski izvor za moždane stanice. Ono je ustvari bogat izvor ketonske energije, drugačijeg oblika energije za mozak.

Što je ustanovila znanost

U istraživanju „in vitro” (u Petrijevim posudama) pod naslovom „Kokosovo ulje ublažava učinke amiloida-β na kortikalne neurone in vitro”, objavljenom nedavno u Journal of Alzheimer’s Disease, istraživači su otkrili da kokosovo ulje može ublažiti i/ili ukloniti kognitivne poremećaje povezane sa starenjem i neurodegenerativnim bolestima kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

„A u istraživanju „in vivo” (u stvarnom tijelu) na ljudima utvrđeno je da se rad mozga poboljšao nakon samo jedne doze, a ispitanici su izvijestili o značajnom poboljšanju glede Alzheimerove bolesti nakon 45 i 90 dana tretmana sa srednjolančanim trigliceridima iz kokosovog ulja.“

Iskustva iz stvarnog života

Iako znanost nema osobito povjerenje u posredne dokaze, ‘promatranje’ je bitna komponenta znanstvenog postupka, a u slučaju kokosovog ulja takvi su dokazi vrlo uvjerljivi. Evo nekih od primjera:

  • U jednom od prvih javno objavljenih uspjeha s kokosovim uljem, dr. med. Mary Newport uvelike je ‘srezala’ simptome Alzheimerove bolesti kod njezina muža nakon samo dva tjedna dodavanja kokosova ulja u njegovu prehranu.
  • Godine 2007., jedan čovjek u Engleskoj odjednom je počeo brzo propadati, tijekom razdoblja od godine dana, te naposljetku jedva da je išta mogao samostalno raditi, a više nije prepoznavao ni vlastitu kćer. Nakon što je njegov sin pogledao video na YouTubeu o uspjehu dr. Mary Newport s njezinim mužem, odlučili su davati svom ocu šest žlica kokosovog ulja dnevno. „U roku od mjesec dana, njegovo se raspoloženje sasvim promijenilo”, kazala je njegova kći. „Postao je smireniji i opušteniji. Počeo se sam brijati, a zatim i kupati. Onda me je, jednog dana, zagrlio te izrekao moje ime”.
  • Ian Blair Hamilton i njegova žena, medicinska istraživačica Cassie Bond snimili su video i objavili ga na YouTubeu, o tome kako je kokosovo ulje brzo ‘vratilo’ mozak Ianu te izlječilo njegovu depresiju nakon što je bio teško obolio od Alzheimera.
  • Jednoj ženi s Alzheimerom u završnoj fazi stanje se poboljšalo tjedan dana nakon što je počela uzimati kokosovo ulje.
  • Kokosovo ulje je uklonilo zaboravnost i smetenost jedne 65-godišnje žene.
  • Kokosovo ulje je izlječilo demenciju kod žene stare 100 godina
  • Kokosovo ulje je uklonilo posljedice Alzheimera kod žene stare 50 godina

Ostala sredstva koja mogu ublažiti ili izlječiti Alzheimera

Istraživanja na miševima i štakorima s Alzheimerom pokazala su značajno poboljšanje stanja nakon što im je davana indijska biljka ašvaganda. U jednom drugom istraživanju glodavcima je davan nijacinamid (vitamin B3), također s odličnim rezultatima. Prema najnovijim saznanjima, ostala učinkovita sredstva protiv demencije i Alzheimera su koloidno zlato, zatim prirodni protein pod nazivom BDNF (moždani neurotropni faktor) čije stvaranje potiču prebiotici i vitamin A te, uz još neka druga sredstva, glazba. Da, glazba!

Pogledajte video koji prikazuje čudesnu preobrazbu starijeg čovjeka s uznapredovalom demencijom kada je slušao glazbu iz svoje mladosti:

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…