Početna Odabrano Iznimne zdravstvene koristi jabučnog octa i meda kada se koriste zajedno

Iznimne zdravstvene koristi jabučnog octa i meda kada se koriste zajedno

Nijedna novinska rubrika s temama iz domene prirodnog zdravlja nije potpuna bez informacija o ove dvije čudesne namirnice. Međutim, kada se jabučni ocat i med koriste zajedno, jedan s drugim, njihove iscjeljujuće moći se pojačavaju te mogu utjecati na zdravlje tijela na doista fascinantne načine

Rijetko koja prirodna tvar dobiva pozitivnije osvrte u novinama, časopisima i društvenim medijima od jabučnog octa i meda. Čak i kada se uzimaju pojedinačno, i jedan i drugi donosi neke čudesne zdravstvene koristi tijelu. Jabučni ocat izvanredno poboljšava rad probavnih organa, primjerice, a može se koristiti i kao melem za kožu pri  liječenju brojnih kožnih poremećaja, od opekotina i prhuti do manjih posjekotina i brazgotina. Med se naširoko koristi od vremena drevnih Egipćana zbog svojih ljekovitih svojstava, pa je i danas važno sredstvo u borbi protiv rana koje teško zacjeljuju poput teških opeklina ili dijabetičkih čireva. Nijedna web stranica s temama iz domene prirodnog zdravlja nije potpuna bez informacija o ove dvije čudesne namirnice. Međutim, kada se jabučni ocat i med koriste zajedno, jedan s drugim, njihove iscjeljujuće moći se pojačavaju te mogu utjecati na zdravlje tijela na doista fascinantne načine.

Ublažavanje upala

Nimalo ne iznenađuje da kombinacija meda i jabučnog octa, po svemu sudeći, postiže na najbolji mogući način ublažavanje upala cijelog tijela, i to na dvije razine. Prvo, ova kombinacija pomoći će izaći na kraj s kroničnim upalnim stanjima poput artritisa ili ulceroznog kolitisa. Drugo, sprječavanje upala može pomoći da se spriječi nastupanje drugih ozbiljnih kroničnih poremećaja kao što su dijabetes ili srčana bolest.

Bolja probava

Kombinacija jabučnog octa i meda izvrstan je način da se poboljša probava, a postiže to djelujući na nekoliko različitih načina. Odlična je za tretiranje i sprječavanje problema poput žgaravice, refluksa kiseline i prekomjerne kiselosti u želucu. Može pomoći kod tretiranja lijenih crijeva i sprječavanja pojave problema kao što su kronična konstipacija. Čak može pozitivno djelovati na zdravlje usne šupljine i riješiti vas problema poput lošeg zadaha! Ona je ukratko, izvanredan tonik za cijeli probavni sustav.

Bolje zdravlje srca

Ovaj dinamični duo također je u stanju poboljšati zdravlje srca. Pokazalo se da redovito konzumiranje mješavine jabučnog octa i meda uravnotežuje razine kolesterola (i što je još važnije, omjer između dobrog i lošeg kolesterola), a smanjuje i visoki krvni tlak koji predstavlja nemali faktor rizika za nastanak bolesti srca. Posredno pomaže i da se održi zdravlje srca zahvaljujući gubitku kilograma, budući da je pretilost još jedan od čestih uzroka srčanih problema.
Ovdje je važno zapamtiti da, iako su jabučni ocat i med svaki za sebe vrlo dobri za zdravlje, zajedno konzumirani oni su uistinu moćna kombinacija koja može spriječiti i liječiti razne zdravstvene tegobe, od kojih su mnoge kronične i teške. Ta dva nutrijenta mogu se naći u svakoj trgovini mješovitom robom, a moguće da se već nalaze, negdje skriveni, u vašem kredencu ili ostavi! Kušajte ovu kombinaciju još danas i počnite žeti sve čudesne koristi po svoje dugoročno zdravlje.

Naravno, obje ove namirnice trebaju biti posve prirodne, organske, proizvedene bez termičke obrade. Dakle, najbolje ih je kupovati ne u trgovinama nego na tržnici. Osim toga, stare narodne tradicije kažu da je ova kombinacija još moćnija kada joj se doda sok limuna.

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…