Početna Doba razotkrivanja Prikazuje li dramatična snimka NLO ili rusko tajno oružje?
Doba razotkrivanja - Odabrano - 30.11.2018.

Prikazuje li dramatična snimka NLO ili rusko tajno oružje?

Misteriozna plavičasto-zelena vatrena kugla viđena iznad ruskog tehnološki naprednog grada potaknula je nagađanja o tome da ruski predsjednik Putin možda razvija svemirsko oružje

Snažan bljesak vidjeli su zapanjeni motoristi, s kamerama postavljenim na komandnu ploču, u blizini istraživačkog grada Akademgorodoka, obrazovnog i znanstvenog središta u Sibiru.

Prema Daily Mailu, obrazovni i znanstveni instituti u tom području nazvani su Putinovim ‘tajnim oružjem’ jer su potaknuli razvoj tehnološki naprednih oružanih sredstava te zemlje.

Neobična pojava snimljena je pomoću nekoliko kamera na kontrolnim komandama vozila, u utorak rano ujutro.

Državni medij Russia Today javio je da se radi o meteoru, ali je priznao da su znanstvenici zbunjeni ovom pojavom. Snimka je potaknula glasine na društvenim medijima da Moskva testira „izuzetno napredno oružje”, a neki pak pretpostavljaju da je u pitanju NLO.

Čudesna pojava

Ilya Orlov, zamjenik direktora velikog planetarija u Novosibirsku, izjavio je za Daily Mail da je to bila „čudesna pojava”, ali da ne može objasniti što ju je uzrokovalo.

„Najvjerojatnije je to bljesak užarenog meteora, odnosno padajućeg sjajnog meteora.” – izjavio je Orlov.

„Ova je pojava to neobičnija što sada nema aktivnih ‘kiša meteora’. To bi mogao biti rep meteorske kiše [Leonida] ili neki samotni meteor, što tek trebamo ustanoviti.” – dodao je.

Lokalni su mediji naveli da u tom području nisu pronađeni nikakvi tragovi svemirskog kamenja, niti je bilo izvještaja o lansiranju raketa ili testiranju projektila kada je u utorak  uočena vatrena kugla, što je nesumnjivo uzbudilo alternativnu zajednicu – koja smatra da bi se moglo raditi o NLO-u.

Vatrene kugle na nebu iznad Rusije i Kine

Ovo nije prvi put da su iskazane bojazni o ruskom tajnom oružju. Svoj govor o stanju u državi u ožujku Putin je iskoristio da SAD-u uputi oštro upozorenje, rekavši da Rusija posjeduje hipersonično oružje koje može onesposobiti NATO-ov sustav obrane i učiniti ga posve ‘beskorisnim’.

Rusija je ‘uspješno’ obavila testno ispaljivanje hipersoničnih projektila, a jedan od njih, iznimno precizan hipersonični projektil Kinzhal (Bodež) ispaljen je krajem ožujka s mlažnjaka presretača MiG-31 koji je poletio s aerodroma u južnoj vojnoj oblasti na jugozapadu Rusije.

Prošli mjesec u Kini su iznijeti dokazi da je slična vatrena kugla zapravo bio hipersonični projektil kineske Narodne oslobodilačke vojske, što su potvrdili kineski mediji u vlasništvu države.

Pustit ćemo vas da sami procijenite što je, početkom ovog tjedna, obasjalo noćno nebo iznad Rusije…

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…