Početna Doba razotkrivanja Prikazuje li dramatična snimka NLO ili rusko tajno oružje?
Doba razotkrivanja - Odabrano - 30.11.2018.

Prikazuje li dramatična snimka NLO ili rusko tajno oružje?

Misteriozna plavičasto-zelena vatrena kugla viđena iznad ruskog tehnološki naprednog grada potaknula je nagađanja o tome da ruski predsjednik Putin možda razvija svemirsko oružje

Snažan bljesak vidjeli su zapanjeni motoristi, s kamerama postavljenim na komandnu ploču, u blizini istraživačkog grada Akademgorodoka, obrazovnog i znanstvenog središta u Sibiru.

Prema Daily Mailu, obrazovni i znanstveni instituti u tom području nazvani su Putinovim ‘tajnim oružjem’ jer su potaknuli razvoj tehnološki naprednih oružanih sredstava te zemlje.

Neobična pojava snimljena je pomoću nekoliko kamera na kontrolnim komandama vozila, u utorak rano ujutro.

Državni medij Russia Today javio je da se radi o meteoru, ali je priznao da su znanstvenici zbunjeni ovom pojavom. Snimka je potaknula glasine na društvenim medijima da Moskva testira „izuzetno napredno oružje”, a neki pak pretpostavljaju da je u pitanju NLO.

Čudesna pojava

Ilya Orlov, zamjenik direktora velikog planetarija u Novosibirsku, izjavio je za Daily Mail da je to bila „čudesna pojava”, ali da ne može objasniti što ju je uzrokovalo.

„Najvjerojatnije je to bljesak užarenog meteora, odnosno padajućeg sjajnog meteora.” – izjavio je Orlov.

„Ova je pojava to neobičnija što sada nema aktivnih ‘kiša meteora’. To bi mogao biti rep meteorske kiše [Leonida] ili neki samotni meteor, što tek trebamo ustanoviti.” – dodao je.

Lokalni su mediji naveli da u tom području nisu pronađeni nikakvi tragovi svemirskog kamenja, niti je bilo izvještaja o lansiranju raketa ili testiranju projektila kada je u utorak  uočena vatrena kugla, što je nesumnjivo uzbudilo alternativnu zajednicu – koja smatra da bi se moglo raditi o NLO-u.

Vatrene kugle na nebu iznad Rusije i Kine

Ovo nije prvi put da su iskazane bojazni o ruskom tajnom oružju. Svoj govor o stanju u državi u ožujku Putin je iskoristio da SAD-u uputi oštro upozorenje, rekavši da Rusija posjeduje hipersonično oružje koje može onesposobiti NATO-ov sustav obrane i učiniti ga posve ‘beskorisnim’.

Rusija je ‘uspješno’ obavila testno ispaljivanje hipersoničnih projektila, a jedan od njih, iznimno precizan hipersonični projektil Kinzhal (Bodež) ispaljen je krajem ožujka s mlažnjaka presretača MiG-31 koji je poletio s aerodroma u južnoj vojnoj oblasti na jugozapadu Rusije.

Prošli mjesec u Kini su iznijeti dokazi da je slična vatrena kugla zapravo bio hipersonični projektil kineske Narodne oslobodilačke vojske, što su potvrdili kineski mediji u vlasništvu države.

Pustit ćemo vas da sami procijenite što je, početkom ovog tjedna, obasjalo noćno nebo iznad Rusije…

Pročitajte sljedeće

San i stvaranje svijeta

Morfej, sin Noći i Sna, krilato je božanstvo koje svake noći uzima čovjeka u svoj zagrljaj…