Početna Novi svjetski poredak Pad potpuno novog Boeinga 737 Max 8 možda nije slučajan

Pad potpuno novog Boeinga 737 Max 8 možda nije slučajan

Komande leta JT610 Lion Aira možda su bile daljinski preuzete s ciljem da se ubije 20 službenika indonezijskog ministarstva financija, sumnja Jim Stone, slobodni novinar i istražitelj

Slika: Boeing 737 Max 8 (Izvor: Wikipedia)

Let potpuno novog Boeinga 737 Max 8 indonezijskog avioprijevoznika Lion Air vjerojatno je bio daljinski upravljan i srušen u ocean. U zrakoplovu je bilo i 20 službenika ministarstva financija koje zabranjuje lihvarstvo. Jedan je putnik snimio situaciju u avionu mobitelom, uključujući treštanje motora, krivudav let, pokazatelje da komande aviona nisu preotete u samom avionu i naposljetku obrušavanje zrakoplova pod punim gasom u ocean, zbog čega se avion raspao na sitne komadiće.

Pretpostavlja se da je snimka skinuta sa SD kartice smrskanog mobitela – iz krhotina koje je pronašla posada broda-tegljača – te je odmah postavljena na internet. Po meni, gotovo je sigurno da se radi o daljinskom preuzimanju komandi aviona s ciljem da se ubije indonezijska ministrica financija.

Ostaje pitanje kako je taj video dospio u javnost. Neki nagađaju da je to učinjeno putem Wi-Fija iz zrakoplova, dok drugi misle da je snimka pronađena među krhotinama i ostacima aviona. Ako je točno ovo drugo, pretpostavljam da je ostatke mobitela pronašla posada broda-tegljača jer je prva stigla na lice mjesta i ne bi to skrivala kao što bi to učinio FBI.

Prvu snimku uništenja putničkog mlažnjaka daljinskim preuzimanjem kontrole nad avionom, video kojeg ubojice nipošto nisu očekivali da će se pojaviti, pogotovo ne tako brzo, možete pogledati OVDJE.

Snimka će zacijelo biti zabranjena, i to vrlo brzo, pa tko god da ju može pohraniti, neka ju pohrani.

[Napomena urednika portala Svjetlost-Nexus: Slijedi nekoliko biografskih crtica poginule ministrice financija u kojima se možda kriju neki od razloga njenoga mogućeg ubojstva.]

Slika iznad: Indonezijska ministrica financija Sri Mulyani Indrawati

Iz biografskog članka na Wikipediji:
Sri Mulyani Indrawati (rođena 26. kolovoza 1962.) indonezijska je ekonomistica koja obnaša dužnost ministra financija od 2016.; prethodno je bila na istoj funkciji od 2005. do 2010. U lipnju 2010. imenovana je generalnom direktoricom World Bank Group te je dala ostavku na mjesto ministrice financija. Dana 27. srpnja 2016. Sri Mulyani ponovno je postavljena na položaj ministra financija u preustroju vlade predsjednika Joka Widoda, zamijenivši Bambanga Permadija Soemantrija Brodjonegoroa.

Kao ministrica financija od 2005. do 2010. Sri Mulyani bila je poznata kao reformistica čvrste ruke te joj se pripisuju zasluge za jačanje indonezijske privrede, porast ulaganja i odlično upravljanje najvećim gospodarstvom jugoistočne Azije tijekom financijske krize 2007.-2010. Prije četiri godine časopis Forbes rangirao je Sri Mulyani kao 38. najmoćniju ženu na svijetu.

Pročitajte sljedeće

San i stvaranje svijeta

Morfej, sin Noći i Sna, krilato je božanstvo koje svake noći uzima čovjeka u svoj zagrljaj…