Početna Doba razotkrivanja MISTERIJ S RADIO-DUHOM NA BIVŠOJ POSTAJI RAF-A
Doba razotkrivanja - Odabrano - 24.10.2018.

MISTERIJ S RADIO-DUHOM NA BIVŠOJ POSTAJI RAF-A

Sedamdeset godina star radioprijemnik u Centru škotske baštine prima prastare emisije s Winstonom Churchillom i glazbom Glena Millera.

Starinski model Pye Valve u zrakoplovnoj postaji Montrose, Centru baštine, koji priča priču o muškarcima i ženama koji su tu služili, nema baterije i nije priključen ni na kakav izvor energije.

Zrakoplovna luka izvor je paranormalnih viđenja i zvukova već gotovo cijelo stoljeće, s izvještajima o duhovima te sablasnom zvuku koraka i okretanja kvaka na vratima. Međutim, misteriozne radijske emisije čak su i najskeptičnije zaposlenike u postaji nagnale da potraže racionalno objašnjenje. Muzejski radioprijemnik izložen je u replici prostorije iz 1940-ih. Nekoliko ljudi čulo je emisije iz razdoblja Drugog svjetskog rata, uključujući big-bend Glen Miller Orchestra i govore Winstona Churchilla. Emisije se pojavljuju nasumično i mogu trajati do pola sata.

Tehničari koji su pregledavali radio skinuli su mu stražnju stranu, međutim nisu pronašli “ništa osim paučine i pauka”.

Radijske emisije pridružile su se dugom popisu misterija u zrakoplovnoj postaji, u kojoj se Centar baštine nalazi u izvornoj zgradi stožera. Posjetitelji su izvijestili o neobičnim “energijama” oko zrakoplovne piste, fantomskom zvuku koračanja, otvaranju i zatvaranju vrata, zvuku zrakoplovnih motora, nejasnim figurama koje ulaze i izlaze iz prostorija te čak da su vidjeli pilota u punoj letačkoj opremi.

Zrakoplovnu su postaju 1913. godine utemeljile Kraljevske zrakoplovne snage kao prvu britansku vojnu zračnu luku.

Više informacija o Centru baštine možete pronaći na websiteu www.rafmontrose.org.uk.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…