Početna Doba razotkrivanja SuEVOLUCIJA – Međuplanetarna pustolovina
Doba razotkrivanja - Odabrano - 06.10.2018.

SuEVOLUCIJA – Međuplanetarna pustolovina

Godine 1989. na Novom Zelandu Alec Newald se vratio kući poslije trosatne vožnje svemirskim brodom da bi ubrzo potom ustanovio da je po zemaljskom vremenu prošlo već 10 dana. Ovo je njegovo izvješće s tog čudesnog putovanja

Glavna slika: Starješina ili Čuvar (Ilustrirao: Brad Heald, 1996.)

Godine 1987. moja je obitelj odlučila kupiti motel u mirnom ruralnom kraju. Još od rane mladosti posebno me je privlačilo mjesto pod nazivom Rotorua, posebno njegova termalna aktivnost. Mnogi NLO-i bili su viđeni u blizini aktivnih pa i neaktivnih vulkana. Vozeći se jednog dana autocestom u Rotorui, iznad ceste se pojavila neobična formacija oblaka. Preplavio me je neki čudan osjećaj te sam imao dojam da se vozim usred potresa: automobil je počeo vibrirati, a potom kao da je na mene bila bačena tona betona. Leđa su mi se prikovala za naslon sjedala, a ispred mene se našla stijena. Nisam mogao koristiti ni volan ni kočnice. Imao sam dojam da sam mrtav, upravo sam bio doživio nesreću. Kada sam pogled bacio dolje nisam imao tijelo, a našao sam se na jednom teško opisivom mjestu. Ne znam koliko dugo sam proveo u tom stanju, no kada sam se počeo fokusirati razabrao sam nešto kao klizalište sa svjetlima odozdo. U daljini sam vidio blještavo rotirajuće svjetlo. Nisam imao tijelo, ali sam imao svijest i pomoću nje sam se mogao kretati u željenom smjeru. Odjednom me je netko taknuo po ramenu. Okrenuvši se, vidio sam da iza mene stoje dva entiteta nalik duhovima. Među nama nije bilo klasične komunikacije već osjećaj da trebam učiniti ovo ili ono. Slijedeći ove entitete izvan tog područja ne-fizikalnosti, ugledao sam uređaje koji su mi izgledali prilično poznato, poput zemaljske mašinerije. Odveli su me do čudnovate cjevaste i staklaste naprave.

Činilo mi se savršeno normalnim da uđem u taj staklasto-kristalni uređaj. Strah nisam osjećao. Unutar te staklaste cijevi izgledao je kao da se za mene stvara tijelo. Vidio sam kako mi se formira prsni koš. Iako je moje tijelo izgledalo slično (imao sam tada 40 godina), sada je bilo plavo. Objasnili su mi da s tim plavim tijelom dobivam sposobnost interakcije. U tijelo je bio ugrađen svojevrsni komunikacijski uređaj, no riječi kao takvih nije bilo, nego boje popraćene melodičnom rezonancijom: ‘pjevali’ su mi u boji. Te ritmove i harmonične valne dužine pratile su slike, uz boje koje su tekle kroz moju glavu, te su mi tako mogli brzo ulijevati mnoštvo informacija. Tada se pojavio Starješina, vrlo vremešna osoba. Starješine su živjele, rekoše mi, tisuće godina. To je bio hibrid jedne od starih izvanzemaljskih rasa. Energija kojom je odisalo njegovo tijelo bila je vrlo uzdižuća, a gotovo je nemoguće opisati euforičan osjećaj, zbog emanirane energije tog bića. Ono me je upoznalo s vodičem koji će me pratiti na tom putovanju. Bila je to ženska osoba, jedno od hibridnih bića isključivo pripremanih da žive na Zemlji. Zvao sam ju Zeena, jer pravo joj je ime Z-5, što mi je zvučalo nekako robotski.

Lekcija o drevnoj prošlosti iz budućnosti

„Pa, odakle da počnem?” – upitala je Zeena. „Možda sa Starješinama.”

„Starješinama?” – upitao sam.

„Poput Čuvara kojeg si upravo susreo. Svaki od njih star je stotine tisuća zemaljskih godina i drevnog su podrijetla. Njihovi preci, koji su i moji preci, također su vrlo daleki vaši preci, barem djelomično.

Ovi naši daleki zajednički preci dolazili su na Zemlju mnogo puta, ali za vas je važniji bio posjet prije dva milijuna godina, prema vašem računanju vremena. Oni nisu bili prvi [izvanzemaljci] koji su vas posjetili. Ustvari, oni i drugi žive te istražuju ono što nazivate svojim Solarnim sustavom već stotine milijuna godina.

Ovi putnici su ‘dotjerali’ neke prethodne pokušaje stvaranja rase humanoida na Zemlji, čiji je krajnji rezultat bio Homo sapiens. Neću ići toliko daleko da kažem kako su isključivo ovi moji drevni preci bili odgovorni za vašu rasu jer je to, u biti, bilo zajedničko nastojanje mnogih ET-ja [izvanzemaljaca], a svi su oni u određeno vrijeme tvrdili da su proizveli vašu rasu. To nije namjerna laž s njihove strane, samo blago preuveličavanje činjenica.

Na mnoge načine, vi ste proizveli ili barem dotjerali vašu vlastitu rasu, što se nastavlja čak i u sadašnjem trenutku. To se pogrešno naziva evolucijom.

Važno je da saznate svoju prošlost i da je evolucija kakvu poznajete ustvari puki mit. Promjene nikada nisu polagane, ali su uvijek isplanirane. Kasnije ću ti pokazati da ništa u ovom svemiru – prošlost, sadašnjost ili budućnost u vašoj vremenskoj skali – nije prepušteno slučaju.

Neki od mojih drevnih Starješina ostali su s vašom rasom u razvoju. Drugi su krenuli dalje. S vremena na vrijeme bilo je sukoba s drugim izvanzemaljskim rasama zbog onoga što bi bilo najbolje za ovu ili onu rasu, baš kao što sada ima sukoba na vašem planetu, među vašom vlastitom vrstom.

Morate shvatiti da je Zemlja vrlo posebno mjesto. Jako je lijepo i mnogi bi je željeli posjedovati. Neću ići toliko daleko da kažem kako to više nije slučaj, ali uvijek biste trebali biti spremni na sve! Čak i mi, premda je ne želimo posjedovati, voljeli bismo tu živjeti. Ali mi ne možemo – i zapravo, ne smijemo – miješati se u procese koji se sada odvijaju na vašem planetu. To ne znači da se neke druge izvanzemaljske rase ne žele miješati, zbog čega morate biti spremni na sve.

Neki od tih procesa koji se odvijaju ili će se tek odvijati izravna su posljedica postavljanja temelja od strane naših drevnih Starješina.

„Čak su i piramide drevna baština koju su za sobom ostavile Starješine kako bi vam pomogle da se probudite kad sazrije vrijeme. One su vam vrlo važne, a upravo s tog fronta očitovat će se krajnje neočekivan napredak vaše rase u ne tako dalekoj budućnosti.“

Vašoj će rasi biti dostupno svo znanje u pravo vrijeme te u skladu sa zakonima evolucije. Niti u jednom univerzumu znanom mom narodu nema te sile, makar i umjetno proizvedene, koja bi bila moćnija ili mudrija od ovog prirodnog zakona. Htjeli bismo upozoriti pripadnike vaše rase, kad bi nas vlastodršci samo htjeli saslušati. Nažalost, čini se da takav pristup nema odjeka, pa ćemo poruku sada pokušati prenijeti na neki drugačiji način.

U određenom vremenu, ne tako davno u kontekstu ove lekcije iz povijesti, jedna je sila došla na vaš planet te je polagala pravo na Zemlju, kao da joj pripada i ona i sve na njoj. Ova sila – a znam da će ti ovo biti teško prihvatiti, Alec [Zeena tu prvi put koristi moje ime] – ova je sila još uvijek među vama. Sada je ustvari dio svih vas, pa pretpostavljam da se može reći kako još uvijek drži vlast nad ovim planetom, na neki način.

Nakon što je ta sila osvojila ovaj planet shvatila je da će se neprestano morati boriti, jer tada niste bili kakvi ste sada. Bili ste daleko odmakli na vašem putu ka prosvjetljenju, s vrlo snažnom duhovnom bazom. Vi ste, ustvari, bili skoro jednako snažni kao i sama ta sila. Da bi vas nadvladala morala vas je obmanuti, a kad vas je svladala promijenila je vaš ustroj, samu vašu strukturu – vašu DNK. Osakatila vas je i spriječila vaš razvoj, unazadivši vas za tisuće godina. Napravila je od vas ono što ste danas, što je tek djelić veličajnosti kakvu biste mogli doseći, jer još se niste ni oporavili kako treba. A ako ta sila uspije u svom naumu nikada se ni nećete oporaviti!

Ta je sila većini poznata kao sila tame jer je uistinu neprijatelj prosvjetljenja. Naravno, ovo je vrlo pojednostavljen opis jednog vrlo kompleksnog entiteta. Čak ga ni mi ne razumijemo u potpunosti. Ta je sila u zraku koji udišete i svuda oko vas. Uskladila se s ovim planetom i s vama. Ona slijedi ritam vašeg planeta jer vi i Zemlja ste jedno te isto. To je jedna od stvari koje pripadnici vaše rase, izgleda, ne mogu shvatiti, ali vi možete iskoristiti to jedinstvo cjeline kako biste činili čudesne stvari, kao što smo to učinili mi.

Nažalost, većina pripadnika vaše vrste bori se protiv prirodnih sila vašeg divnog planeta. Pod time mislim da ih podjarmljujete, pa čak i kršite, kako bi se prilagodile vašim potrebama. No, stvari ne moraju biti takve. Kad bi pripadnici vaše vrste samo otvorili svoj um i srce vašem planetu, kao što su učinile mnoge vaše drevne rase u prošlosti, on bi vam pokazao put. Nije sve izgubljeno; trebate se samo prisjetiti… Dok se to ne ostvari, imamo mnogo razloga za brigu.

Dok podjarmljujete i uništavate prirodu prepuštajući se svojim hirovima, ne povređujete samo Zemlju jer sve je povezano sa svime. To je ono bazično znanje. No, ovo znanje se ignorira jer tako odgovara onima koji bi se htjeli poigravati s moći. Mi i ostali doista smo blagonakloni prema vašoj rasi jer svi smo povezani, ali uskoro se nešto mora poduzeti, prije nego što svojim igrarijama gadno ne naudite svima nama!

Smatramo da vas moramo poučiti o mračnoj sili koja vas prožima. Učinili biste dobro svojoj rasi kad biste dobro poslušali ovu lekciju i prenijeli svoja saznanja onima koji bi vas htjeli poslušati. Ta mračna sila vibrira na razini kompatibilnoj s vibracijom vašim moždanih valova. To biste već trebali znati, ali drugi iz redova vaše vrste skrivali su to znanje od vas.

Usprkos tome, neki, poput tebe, Alec, izgrađuju otpornost prema tom izvanzemaljskom uljezu. To je jedan od razloga što vidiš da razmišljaš drukčije od većine oko tebe. To ti je omogućilo da bolje sagledaš svoje pogreške i ono što se mora poduzeti. Ovim putem nastavit ćeš ići još neko vrijeme, a s vremena na vrijeme čak ćeš sumnjati u svoju vlastitu vrstu. Budi strpljiv. To je sve što ti mogu savjetovati, ma kako to zvučalo neadekvatno. Na ovim stvarima radimo s tobom već oko godinu dana.

Kako vrijeme bude prolazilo svi pripadnici tvoje rase pronaći će svoj put.

Kao što je slučaj sa svim nedaćama, s njima se je lakše hvatati ukoštac ako ih razumijete. Činim sve što mogu kako bih ti sve ovo objasnila na tebi razumljiv način.

Neki na vašem planetu su se povezali s tom silom. Imaj na umu da sam rekla ‘povezali’, a ne ‘udružili’ se s njome, jer razlika postoji. Razumiješ? [Kimnuo sam.] Dobili su znatnu moć od te sile, a neki su čak dovoljno budalasti da misle kako ju imaju pod kontrolom. To je, naravno, naivno s njihove strane jer ta sila ili izvanzemaljski entitet hrani se tim ljudima ili, bolje rečeno, hrani se sukobima koje stvaraju ti ljudi gonjeni težnjom za bogatstvom i moći. Sve dok to odgovara toj mračnoj sili takvo će se stanje nastaviti, jer ona živi od emocije straha.

Najlakši način da se ta sila svlada jest uklanjanje straha iz vaših društava. To će je, u biti, izgladnjeti. Potom će otići negdje drugdje, tražeći neki lakši plijen. Vidiš, vaša ljudska rasa jedna je od vrlo rijetkih rasa koje žive s tom veoma neobičnom stvari zvanom emocija, zbog čega je ta sila ovamo i došla. I mi smo također nekoć imali emocije (tako su mi rekli), a neki kažu da ih sad ponovno možemo iskusiti, zahvaljujući novom kultivacijskom (uzgojnom) programu s kojim eksperimentiramo. Oprosti, malo sam skrenula s teme.

Saznat ćete da se neki od vas svojski trude kako bi upregnuli tu krajnje opasnu silu. Nažalost, oni ne razumiju da je to samostalni entitet i da čine vrlo opasnu pogrešku. Misle da je to obična igra i da u toj igri pobjeđuju. Pripadnike tvoje rase pokušavali smo upozoriti više puta dosad, ali oni za to nisu marili. Kao što se kod vas kaže: ‘To je moj život…’

Vaša su društva od samog početka uključila strah u vaše živote. Većinom je to umjetni strah od samog društva; drugim riječima, vi se plašite svojih vlastitih zakona. Vaši visoki svećenici iz davnina urlali su na običan puk, opisujući kakvom će gnjevu biti izloženi ako se samo usude naljutiti svemoćne bogove svoga vremena.”

No, Zeena je ipak imala neke ohrabrujuće vijesti. Kazala je da će ta sila uskoro osjetiti težinu napada odozgo te da će se voditi bitke na moru i pod vodom, kao i visoko na nebu. O tim događajima većina neće znati ništa, osim onih zatečenih unutar nusprodukata tih bitaka. Pod time je mislila da će Zemlja doživljavati oluje sve jačeg intenziteta, i premda bi te oluje nekoć bile ograničene na vrtložne točke našeg globusa (područje zapadnog Atlantika i Bermuda i zapadni Pacifik, jugoistočno od Japana), sada će se pojavljivati nasumce širom našeg planeta. Nije rekla tko ili što će biti u pozadini tih bitaka ili što će biti njihov uzrok. Međutim, kada se put raščisti a određen dio straha ukloni, doista bismo mogli vidjeti kako druge rase iz kozmosa otvoreno posjećuju i ulaze u interakciju s nama, ovdje na Zemlji!

„Vaša rasa je gotovo dovoljno snažna da uzvrati udarac i da dobije mjesto koje joj u ovoj našoj galaksiji s pravom pripada. Vama i vašem planetu pomoći ćemo da ponovno činite velike stvari, jer mi volimo sva stvorena bića. Čak je i ta mračna sila svojevrstan oblik života te je moramo poštovati, što i činimo. Shvaćaš li, Alec? To je vrlo važno.”

Zeena mi je napokon dopustila da nešto kažem.

„Da, shvaćam. Ali kako da se borimo protiv te sile ako ju ne možemo vidjeti ili ne znamo gdje je?” – upitao sam.

„Ona je unutar same vaše duše. Protiv nje se trebate boriti znanjem i razumijevanjem. Ali, samo svaki pojedinac vaše vrste može pomoći sam sebi. Ipak, kada znate da ta sila postoji, već ste odradili pola bitke, a ovo znanje možete prenijeti svima koji vas žele saslušati. Vaša rasa će se uskoro promijeniti i postati svjesnija to jest, barem će to postati većina vas.

Nezgodna je činjenica da oni koji doista razumiju kakav utjecaj ta sila, znana kao strah, ima na vaše ljude jesu upravo oni koji je koriste protiv vas – te su je oduvijek i koristili. Oni razumiju samo njezinu moć, a ne i razlog njenog postojanja.

Zbog toga smo izabrali ovo vrijeme da objasnimo tebi i drugima iz redova tvoje vrste zbog čega smo mi ovdje.

Došli smo vam pomoći da se prosvijetlite i da se na taj način, možda, oslobodite te sile. Također shvaćamo da će među vama biti nekih kojima se neće sviđati da ovo znanje bude  dostupno svima te će napraviti sve kako bi ga omalovažili i umanjili njegov značaj za vašu rasu.

Možda će nam također ustrebati nešto od vas ili s vašeg planeta. Možete to nazvati trgovinom ako želite, ali ja bih radije upotrijebila riječ su-evolucija. Obje naše rase mogu rasti. I obje imaju potrebu za promjenom. Vi ćete postati više nalik nama, a mi moramo postati više nalik vama. Kad naučite kako da se oslobodite doista možemo postati veliki prijatelji. Već vrlo dugo čekamo da se to dogodi, a ti si, Alec, dio tog vrlo posebnog budućeg događaja, kao i mnogi drugi. Ti ćeš pronaći njih, a oni će pronaći tebe. Kad osjetiš da je vrijeme sazrijelo slobodno obznani da si dijete svjetla. Iznenadit će te ono što će se događati od tada pa nadalje.”

Slika: Impresije stečene iz ranih prisjećanja i snova. Tamni lik je Alec koji sudjeluje u simulaciji igre opstanka. (Nacrtao: Alec Newald, 1989.)

Skrivene baze ET-ja na Zemlji

Zeena je nastavila pričati.

„Mi smo već pokušali živjeti na Zemlji, ali smo ustanovili da se naš metabolizam ne može nositi s tom negativnom silom i energijom koje prožimaju vaš planet. Većinom to ima veze s ranije spomenutom mračnom energijom koja nije odavde već je hibridni posjetitelj sa zadatkom da obavlja posao drugih. Ni sami niste svjesni koliku ste otpornost izgradili kao rasa,  prirodno se boreći protiv tog parazita. Ali mi imamo vrlo malu ili nikakvu otpornost prema njemu i zato se moramo brzo i učinkovito osnažiti.”

Zeena mi je htjela pomoći da se suočim s onim što je govorila.

„Starješine su mi dali dopuštenje da vam pomognem razumjeti kakav će biti taj nadolazeći rat. Već smo ti rekli da će biti sve više oluja i vrlo neobičnog vremena u svim dijelovima vašeg planeta. To je dio nevidljivog rata koji je ustvari rat umom do ove točke u vremenu, ali mogao bi postati nešto daleko gore od toga. Dopusti da ti objasnim zašto je tomu tako.

Zemlja i vi niste odveć različiti. Zemlja ima tijelo, baš kao što ga imate i vi. Zemlja ima i svijest, baš kao i vi. Vaša svijest počiva izvan vašeg fizičkog tijela. Zrak oko Zemlje sadrži njezinu svijest. Zemlju je inficirala ta mračna sila, kako u umu tako i u tijelu.

Kada sam rekla da ste izgradili otpornost prema toj sili, to je točno govorimo li o infekciji unutar svijesti – drugim riječima, infekciji na koju ste otporni unutar atmosfere – ali još uvijek niste posve izloženi toj infekciji unutar Zemljinog tijela.

Kada smo uspostavili jednu od naših baza u južnoj Tuli za to je postojao dobar razlog: ne samo da je bila izolirana, što je odgovaralo našem poslu, već je također bila inficirana ispod svoje površine onime što bih mogla nazvati crnom kugom. To je poput koncentracije negativne energije. Htjeli smo vidjeti možemo li poništiti tu kugu prije negoli ona stigne na površinu, bilo slučajno ili namjerno. Lakše ju je kontrolirati ako se drži na temperaturi blizu nula stupnjeva, i stoga je bilo najbolje raditi s njom u hladnijim predjelima vašeg planeta. Čini se da joj toplina odgovara. Ako bi ju se ikada otpustilo u tropskim krajevima, mislim da s njom ne bismo mogli izaći na kraj.

Naši interesi, kao i vaši, ovdje su ugroženi. Moramo nekako spriječiti ovo eksponiranje. Kada je naš projekt u južnoj Tuli bio obustavljen, čak i nakon što su nam pokušali pomoći naši prijatelji u Argentini, za nas je to bio korak unazad. Odonda smo prešli na jednu drugu lokaciju gdje se naš posao nastavlja. Još uvijek ga nismo završili.

Mi imamo još moćnije prijatelje od onih na jugu Amerikâ. Možda ćete jednog dana saznati za to. Ali nikada nemojte zaboraviti da nismo prijatelji onima od ‘zvijezda i pruga’ (aluzija na zastavu SAD-a; op. prev.). Ako vam netko kaže da dolaze vaša izvanzemaljska braća i sestre i da pružite ruke onima koji dolaze posjetiti ‘zvijezde i pruge’, treba upozoriti da je opasnost u zraku, jer to se nikada ne bi moglo dogoditi.

Bitka u atmosferi je vanjski znak dok jača intenzitet oluja. To pokazuje da oni koji manipuliraju tom silom postaju sve očajniji. Možda će to biti dobar znak za vas. Kao što neki od vas kažu: ‘Noć je najmračnija tik prije svitanja’.

Možda je najbolji znak svršetka rata ponovna pojava zlatnih kovanica. Ne razumijem u potpunosti vaš novac i kako određujete njegovu vrijednost. Nama zlato može biti hrana: ti to znaš jer sada sudjeluješ u ovome. Vidjeli smo kako vrijednost zlata pada i raste kod vaših naroda mnogo puta tijekom prošlih nekoliko tisućljeća. Možda danas vrijedi najmanje, jer ga ne koristite kao novac, kao što ste činili nekoć. Oni među vama koji su naši najveći neprijatelji ne žele da se zna prava vrijednost zlata. Predviđeno je da će rat završiti kad, za vaše ljude, zlatni novčić ponovno bude imao svoju istinsku vrijednost. Teško mi je to objasniti jer, kao što rekoh, ne razumijem neke od vaših vrijednosti, a vašu hranu razumijem još manje.”                                                                                                    ∞

O autoru:

Većim dijelom svog života Alec Newald se profesionalno bavi sportskim jedrenjem i proizvodnjom jedara. Kao autor knjige CoEvolution (2011., 1997.), Alec Newald je govorio na NEXUS-ovim konferencijama 1996., 2011.

Napomena urednika:

Ovaj članak je skraćena verzija 5. i 24. poglavlja iz drugog izdanja knjige Aleca Newalda CoEvolution iz 2011.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…