Rat protiv uma slika
Početna Novi svjetski poredak Rat koji elita vodi protiv našeg uma barem 5000 godina upravo je na vrhuncu

Rat koji elita vodi protiv našeg uma barem 5000 godina upravo je na vrhuncu

Rat pete generacije sveobuhvatni je rat što ga protiv svih nas vode naše vlade i međunarodne organizacije kojima one pripadaju. Vodi se protiv svakoga od nas i upravo je u tijeku. Možemo li u tom ratu pobijediti?

Piše: Robert J. Burrowes (Izvor: Magazin Nexus broj 135)

Dakle, vi mislite da sami odlučujete o tome što ćete učiniti, kako ćete to učiniti, što ćete kupiti itd.

Dobro, jer to biste i trebali vjerovati. Osobito kada mislite ono što drugi žele da mislite.

Većina nas voli vjerovati da samostalno razmišljamo i postupamo.

Ipak, svaka ozbiljnija analiza dokaza vodi do upravo suprotnog zaključka. U golemoj većini slučajeva vi niste samostalno razmišljali ili postupali još od najranije mladosti. Barem u vezi nečega što vam je uistinu važno u životu.

Dopustite mi da objasnim.

Posljednjih godina pišem o ratu koji elita vodi protiv čovječanstva barem 5000 godina, a konačna bitka odvija se upravo sada.

Zbog toga tvrdim da je važno razumjeti elitin „Veliki reset” s njegovom četvrtom industrijskom revolucijom (tehnokratskom) te eugeničkim i transhumanističkim programom kao najnovije očitovanje ovog 5000-godišnjeg rata protiv Homo sapiensa tijekom kojega elite (lokalne, ‘nacionalne’, u konačnici svjetske) koriste niz metoda kako bi osmislile „velike događaje”:

  • orkestrirane ratove i nestašice (glad)
  • ropstvo, žrtvovanje ljudi
  • imperijalizam i kolonijalizam
  • ekonomsko izrabljivanje putem izrežiranih financijskih kriza (uključujući depresije)
  • ‘prirodne’ katastrofe, revolucije i ‘medicinske’ krize

da spomenemo samo ono što je najočitije – ne bi li nam odvratili pažnju od pokušaja korjenitog mijenjanja svjetskog poretka i olakšali postizanje tog cilja te kako bi pobili značajan dio ljudske populacije a porobili one koji to prežive, istodobno skrivajući goleme transfere imovine običnih ljudi eliti (bilo lokalnoj, ‘nacionalnoj’ ili, u konačnici, svjetskoj).

Ovo uključuje, na primjer, rat u Ukrajini orkestriran od strane elite koji nije ništa drugo nego još jedno očitovanje ove politike. U skladu s ovim programom jest i činjenica da je Britanija u Ukrajinu rasporedila oružje s osiromašenim uranom, čija eksplozija prijeti građanima širom Europe.

Sjedinjene Države upotrijebile su nuklearno oružje kako bi uništile plinovode Sjevernog toka, u ovom slučaju zadajući „prvi udar” u napadu nuklearnim oružjem na Rusiju i Njemačku, što će imati cijeli niz teških posljedica po okoliš i stanovnike Skandinavije i Europe, i zapravo nokautirati privrede zemalja Zapadne Europe (lišavajući ih jednog od ključnih izvora energije).

Oba nuklearna napada lako se mogu prepoznati kao mjere sukladne jasnom programu elite da pobije značajan dio ljudske populacije.

Dakle, iako sam identificirao četiri temeljna nedostatka u naporima antiratnih aktivista tijekom posljednjih stotinu godina, koji zajedno objašnjavaju zašto taj pokret ne uspijeva potkopati rat kao instituciju, također je jasno da se zanemaruje još jedna vrlo stara prijetnja, sada obogaćena novim, opasnijim oblicima.

Dakle, kako mi zadnjih godina postaje sve jasnije, postoji još jedna čitava dimenzija ratovanja o kojoj se raspravlja tek ovlaš, a morali bi je razmotriti i njome se pozabaviti ne samo oni koji su posvećeni okončanju rata, nego i svatko tko cijeni ljudski život, identitet i slobodnu volju.

Jer kao što je posve očito onima koji dublje istražuju i kao što je vidljivo iz naslova ovog članka, trenutno se vodi bitka u tehnokratskoj sferi, i to protiv cijelog čovječanstva istovremeno, a ne samo protiv određene populacije.

U svojoj srži ovo je konačna bitka u ratu za kontrolu nad vašim umom.

Drugim riječima, glavno bojište onoga što mnogi nazivaju ratom pete generacije je vaš um i tko ga nadzire. Što je rat pete generacije? Definirao ga je James Corbett sljedećim riječima:

„Rat pete generacije sveobuhvatni je rat što ga protiv svih nas vode naše vlade i međunarodne organizacije kojima one pripadaju.

Vodi se protiv svakoga od nas i upravo je u tijeku, to je bitka za potpunu dominaciju nad svakim pojedinim aspektom vašeg života: vašim kretanjem i interakcijama, vašim transakcijama, čak i nad vašim najskrivenijim mislima, osjećajima i željama. Vlade diljem svijeta surađuju s korporacijama kako bi iskoristile tehnologiju kojom će vas kontrolirati sve do genomske razine i neće stati sve dok doslovce svaki čovjek koji im se opire ne bude obuzdan ili uklonjen”. (James Corbett, Vaš vodič kroz rat pete generacije)

Izrazimo tu razliku Corbettovim riječima: rat 5. generacije „vodi se na svim razinama, ne samo na mentalnoj”. A svaki pregled planova uspostave „Velikog reseta” ukazuje na izuzetnu širinu i dubinu nadzora koji se sada nameće.

Kontrola nad našim umom ključna je za rat koji se vodi, a svaka uspješna obrana u ovom ratu zahtijeva da identificiramo prijetnje našem umu i da se adekvatno od njih obranimo. U suprotnom, teško ćemo moći identificirati i obraniti se od svih drugih prijetnji.

Naravno, korištenjem manje invazivnog ali još uvijek vrlo učinkovitog oružja rat za kontrolu nad vašim umom vodi se odavno, a ovaj tekst je fokusiran upravo na tu komponentu jer ne samo da je izuzetno napredna, već je i neophodna ako elita želi u potpunosti provesti druge komponente svog plana.

Nekoliko se autora pozabavilo ovom temom. Na primjer, u svojoj knjizi na tu temu iz 2015. Marie D. Jones i Larry Flaxman su napomenuli:

„Kontrola uma je vjerojatno jednako stara kao i naša svjesnost o tome da svatko od nas ima svoj vlastiti um. Kroz povijesti koristili su se razni nazivi za kontrolu uma koji opisuju zajednički cilj: preuzeti nečije najskrovitije misli i kontrolirati ponašanje i postupke pojedinca. Ispiranje mozga, prisila, preoblikovanje misli, mentalna manipulacija, psihološki rat, programiranje, obraćenje, izluđivanje, metode indoktrinacije, psihičko uvjetovanje, kontrola masa: svi ovi nazivi opisuju metodu kojom se nečije pojedinačne misli, vjerovanja i percepcije ometaju, odbacuju i uništavaju, pa čak i zamjenjuju mislima, vjerovanjima i percepcijama nekoga drugog. Bilo da je osmišljena da stvara savršenog ubojicu ili super vojnika, indoktrinira ratne zarobljenike, regrutira nove članove u neki kult ili religijski sustav vjerovanja, ili da kontrolira potrošačke mase i usmjerava njihovo ponašanje u skladu s trenutnim političkim hirovima, kontrola uma se intenzivno koristila u našoj prošlosti, a također se koristi i danas, i nesumnjivo će se koristiti u budućnosti.“ (Marie D. Jones i Larry Flaxman, Ratovi uma: Povijest kontrole uma, nadziranja i društvenog inženjeringa od strane vlasti, medija i tajnih društava.)

Još 1956. dr. med. Joost A. M. Meerloo napisao je knjigu Silovanje uma u kojoj se bavio širokim spektrom tehnika i tehnologija kontrole uma u raznim kategorijama uz, da navedemo samo jedan primjer, pronicljivu raspravu o tome kako se, unutar pravnog sustava, takvim tehnikama i tehnologijama lako podriva pravda.

U svakom slučaju, za potrebe ovog članka utvrdio sam četiri različite kategorije kontrole uma koje su se, kroz povijest, razvijale u različitim vremenima. Zatim svaku od njih redom analiziram. U kronološkom redoslijedu ove različite kategorije označavam na sljedeći način:

  1. psihološka kontrola uma
  2. politička kontrola uma
  3. medicinska kontrola uma
  4. tehnološka kontrola uma.

Cijeli tekst možete pročitati u magazinu Nexus 135 koji se upravo nalazi na svim kioscima u Hrvatskoj

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…