Početna Novi svjetski poredak LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Novi uređaj, razvijen za Pentagon nakon što su to zatražile američke specijalne snage, može prepoznati ljude bez viđenja njihova lica

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven. Za razliku od lica ili načina hoda on ostaje konstantan i ne može se mijenjati ni kamuflirati.

Novi uređaj, razvijen za Pentagon nakon što su to zatražile američke specijalne snage, može prepoznati ljude bez viđenja njihova lica. Umjesto toga, on detektira njihove srčane karakteristike pomoću infracrvenog lasera. Iako djeluje na 200 metara, bolji laseri mogli bi funkcionirati i na većim udaljenostima.  „Ne kažem da bi mogao djelovati iz svemira” – kaže Steward Remaly iz Pentagonova Ureda za tehničku podršku u borbi protiv terorizma – „ali trebale bi biti moguće i veće udaljenosti”.

Taj novi uređaj nazvan Jetson koristi tehniku poznatu kao laserska vibrometrija za detekciju površinskih kretanja uzrokovanih otkucajima srca. Djeluje i kroz uobičajenu odjeću poput košulje i jakne (ali ne i kroz deblju odjeću tipa zimskog kaputa).

Srčane osobitosti već se koriste za sigurnosnu identifikaciju.

 

Pročitajte sljedeće

IPAK SE NEŠTO MIJENJA

Jedna čikaška sutkinja nedavno je naložila tom gradu da vrati na posao te isplati izgublje…