Početna Odabrano Eterično ulje tamjana djelotvornije je od kemoterapije u uništavanju stanica raka

Eterično ulje tamjana djelotvornije je od kemoterapije u uništavanju stanica raka

Znanstvenici sa Leicesterskog sveučilišta u Britaniji otkrili su da smola tamjana sadrži kemijski spoj acetil-11-keto-beta-bozveličnu kiselinu (AKBA) koja može uništiti stanice raka te može biti vrlo učinkovita u liječenju raka dojke, prostate, jajnika i debelog crijeva

Eterično ulje tamjana odlično je u borbi protiv upala, infekcija i  preranog starenja, a ujedno blagotvorno djeluje na probavni trakt, jača imunitet te poboljšava oralno i mentalno zdravlje.

Iako je i to već prilično impresivno, najbolje tek slijedi. Ispostavilo se da je tamjan i izvrstan borac protiv raka. Istraživanja pokazuju da može biti moćniji od kemoterapije jer ne uništava zdrava tkiva i stanice, nema negativnih nuspojava te može ubiti stanice raka koje su otporne na kemoterapiju.

Znanstvenici sa Leicesterskog sveučilišta u Britaniji otkrili su da smola tamjana sadrži kemijski spoj acetil-11-keto-beta-bozveličnu kiselinu (AKBA) koja može uništiti stanice raka te može biti vrlo učinkovita u liječenju raka dojke, prostate, jajnika i debelog crijeva. Ustanovili su da se AKBA pokazala posebno uspješnom u liječenju posljednjeg stadija raka jajnika koji je inače posebno teško liječiti te da ubija stanice raka koje ne reagiraju na kemoterapiju.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…