Početna Novi svjetski poredak HUANITU POTVRĐENA PRESUDA: Zbog liječenja multipla skleroze kanabisom na dvogodišnju robiju

HUANITU POTVRĐENA PRESUDA: Zbog liječenja multipla skleroze kanabisom na dvogodišnju robiju

Danas je potvrđena prvostupanjska presuda Huanitu Luksetiću. Ovu odluku Županijskog suda prenose i europski mediji pošto se Hrvatska svojom sudskom praksom značajno odmiče od trenda legalizacije kanabisa u ostalim zemljama

Glavna slika: Slijeva na desno – Ratko Martinović, dr. Ognjen Brborović, Huanito Luksetić, Rick Simpson

Županijski sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Huanitu Luksetiću, prenosi RTL.

Time će Huanito Luksetić završiti na dvogodišnjoj robiji zbog liječenja multiple skleroze kanabisom. Huanito Luksetić je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje, a sada je Županijski sud potvrdio presudu. Huanitov odvjetnik Vladimir Gredelj šokiran je odlukom suda.

“Ovakvom presudom njegov život je ugrožen. On je samo zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspio preživljavati, a ovakva kazna je za njega smrtna presuda. Njega su osudili jer si je spašavao život a da mu pri tom nisu omogućili niti imaju mogućnosti ponuditi mu alternativni lijek. Što se države i onih koji odlučuju o takvim stvarima tiče, on bi već ionako bio u grobu da si sam nije pomogao. Zgrožen sam, ogorčen i sablažnjen ovakvom odlukom koja oduzima čovjeku pravo na život” izjavio je Gredelj za vijesti.hr.

Ovakvu šokantnu presudu prenose i europski mediji pošto se Hrvatska svojom sudskom praksom značajno odmiče od trenda legalizacije kanabisa, a ministar Kujundžić ne vjeruje u rezultate tisuća znanstvenih studija koje dokazuju zdravstvene koristi marihuane.

Jedino što preostaje je pomilovanje od strane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i sve su oči sada uprte u nju.

Pročitajte sljedeće

San i stvaranje svijeta

Morfej, sin Noći i Sna, krilato je božanstvo koje svake noći uzima čovjeka u svoj zagrljaj…