Početna Novi svjetski poredak ODLIČNA KRITIKA SUVREMENOG SVIJETA: Kako je jedno jaje srušilo Kardashiane

ODLIČNA KRITIKA SUVREMENOG SVIJETA: Kako je jedno jaje srušilo Kardashiane

Svijet viralnosti, influencera i lajkova odavno je postao samom sebi svrha, a jedna je planska kampanja pokazala i koliko je sve zapravo komično

Što je zajedničko Kardashianima, Cristianu Ronaldu i Justinu Bieberu?

Oni su među vlasnicima profila na Instagramu koji su se prošle godine pronašli u TOP 20 na listi ‘najlajkanijih’ fotografija. Rekorderka je Kylie Jenner, izdanak obitelji Kardashian, s čak 18 milijuna lajkova.

Sve dok netko nije objavio fotografiju jajeta i pozvao ljude na rušenje tog rekorda.

„Do današnjeg dana jaje je prikupilo oko 40 milijuna lajkova i na tome ne misli stati.“

Ovaj fenomen otvara zanimljiva pitanja poput onoga je li sve plod satire i inspiracije, je li u pitanju nečija kampanja ili pak Instagramov društveni eksperiment. Profil world_record_egg tako je u rekordnom roku srušio rekord, kako s brojem ‘lajkova’ fotografije, tako i s brojem pretplatnika (5,5 milijuna).

BuzzFeed prvi je dobio informacije kako je riječ o Britancu, dok je vlasnik jajeta kokoš Henrietta s engleskog countrysida.

Nitko od prethodnih vlasnika rekorda nije poželio komentirati svoje nasljednike glumeći nezainteresiranost, no vjerojatno ni Kardashiani ne bi dosegnuli globalnu slavu da nije bilo kontroverznog porno-uratka koji je Kim gurnuo ka statusu vodeće starlete svijeta. Ovaj fenomen dokazuje koliko je jednostavno s pravim tempiranjem i idejom prodrijeti u sam vrh medijske popularnosti, što je izvrsno ako ste kreativni, no i pogubno ako imate perfidne namjere pa popularnost koristite za politiku ili kriminalno djelovanje.

„Jedno jaje je, po svoj prilici, pokazalo naličje društvenih mreža, ali je lice i dalje ostalo isto.“

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…