Početna Doba razotkrivanja Zašto američki Indijanci NIKADA ne gledaju pomrčine
Doba razotkrivanja - Odabrano - 21.01.2019.

Zašto američki Indijanci NIKADA ne gledaju pomrčine

Navajo Indijanci od svih pripadnika svoga naroda očekuju da ostanu u zatvorenom za vrijeme pomrčine Sunca ili Mjeseca. Izričito im se savjetuje da ne budu na otvorenom za vrijeme tih nebeskih spektakala svjetlosti i sjene

Glavna slika: Camille Flammarion – Kolumbo proriče pomrčinu Mjeseca

Postoje jako dobri razlozi zašto starosjedioci Sjeverne i Južne Amerike ne gledaju pomrčine Sunca i Mjeseca.

Kao prvo, njihova plemena postoje već stoljećima i puna su drevne mudrosti. Od svih američkih indijanskih plemena Navajo Indijanci najviše inzistiraju na ‘pravilnom ponašanju’ kada su pomrčine u pitanju.

„Starješine i poglavice Navajo plemena već generacijama uče svoju djecu da je pomrčina svet događaj koji se mora tretirati s golemim poštovanjem i štovanjem.“

Oni, stoga, od svih pripadnika svoga naroda očekuju da ostanu u zatvorenom za vrijeme pomrčine Sunca ili Mjeseca. Izričito im se savjetuje da ne budu na otvorenom za vrijeme tih nebeskih spektakala svjetlosti i sjene.

Šamani iz redova Navajo Indijanaca govore djeci da ne gledaju pomrčine, nijedan njihov dio. Nepridržavanje tih važnih uputa može dovesti do zdravstvenih problema na fizičkoj razini, kao i do mentalnih poremećaja i emocionalne neuravnoteženosti.

Navajo Indijanci najveće su indijansko pleme Arizone te jedno od najvećih u Sjedinjenim Američkim Državama. Mudrost koju su stjecali generacijama iznimno cijene i sva druga indijanska plemena. Njihova bezvremenska učenja i kulturno blago povezano s pomrčinama protežu se čak i na trudne žene.

 „Ako trudnica vidi pomrčinu, bilo pomrčinu Sunca ili Mjeseca, to može „utjecati na um te žene, a u budućnosti će imati utjecaja i na zdravlje djeteta“ – kaže Begay – te se mora izvesti poseban obred kojim će je se toga utjecaja osloboditi.“

Starosjedioci Sjeverne i Južne Amerike poznati su po svom znanju koje je prošlo test vremena i koje je dokazano ispravno. Sile prirode oni već jako dugo promatraju oštrim okom i izoštrenom sviješću. Kada su u pitanju ‘pomrčine’ očito ih vide sasvim drugačije od pripadnika Zapadne civilizacije.

 

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…