Početna Novi svjetski poredak AVATAR NA MJESECU – Ruska baza na Mjesecu uposlit će napredne robote

AVATAR NA MJESECU – Ruska baza na Mjesecu uposlit će napredne robote

Bazom će uglavnom upravljati „robotizirani sustavi, avatari koji će izvršavati zadaće na Mjesečevoj površini.” - rekao je direktor ruske svemirske agencije Roscosmos

Rusija i dalje želi imati trajnu bazu na Mjesečevoj površini, kaže direktor ruske svemirske agencije Roscosmos,  Dmitrij Rogozin.

Rogozin, koji je imenovan ruskim svemirskim ‘šefom’ u svibnju, najavio je skorašnje lunarne promjene dok je iznosio svoje planove za temeljito restrukturiranje svemirske industrije. Sadašnji je lunarni plan Rusije da tijekom sljedećeg desetljeća razvije novo superlansirno sredstvo za velike terete te da ga koristi za stvaranje trajne baze na površini Mjeseca, negdje u 2030-ima.

Roscosmos surađuje i s drugim svemirskim agencijama na Lunarnoj orbitalnoj platformi/prolazu, projektu izgradnje svemirske postaje s ljudskom posadom u orbiti Mjeseca koja bi služila kao međupostaja za misije na taj satelit i drugdje. Svemirske letjelice ondje bi se po potrebi mogle snabdjeti gorivom.

Rogozin je još dodao da će ljudi upravljati tom bazom sa Zemlje preko sofisticirane ‘avatarske robotike’.

„Govorimo o stvaranju dugoročne baze bez stalne ljudske posade, ali takva će se baza moći posjećivati.” – objasnio je Rogozin.

Bazom će uglavnom upravljati „robotizirani sustavi, avatari koji će izvršavati zadaće na Mjesečevoj površini.” – rekao je, napomenuvši da će cijeli projekt biti obimniji od američkog programa Apollo iz 1960-ih i 1970-ih.

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…