Početna Odabrano Jabuka štiti od elektromagnetskog smoga

Jabuka štiti od elektromagnetskog smoga

Brinu vas radijacija i štetno djelovanje EMF-ova? Istraživanja otkrivaju da obična, skromna jabuka ima izuzetna zaštitna i detoksifikacijska svojstva

U staroj engleskoj izreci An apple a day keeps the doctor away (otprilike: „jedna jabuka na dan tjera liječnika van”) ima više istine nego što ste mislili. Bilo da smo bombardirani elektromagnetskim poljima (EMF-ovima) ili radijacijom poslije nuklearnih katastrofa, aktivni sastojci otkriveni u jabukama djeluju kao izvanredni štit za očuvanje zdravlja. Kao cjenovno pristupačna supernamirnica, ova lako dostupna voćka gotovo je savršen zalogaj želite li ostati zdravi u ovo toksično doba.

Neutralizirajte posljedice radijacije

Pektin je nevjerojatan zaštitni element. To je želatinasti polisaharid prisutan u kori jabuka i drugog voća, a pomaže pri uklanjanju radioizotopa koji su se nakupili u tkivima zbog nuklearnih padavina. U članku pod naslovom Zašto je jabuka jedna od najljekovitijih supernamirnica Sayer Ji objašnjava blagotvornost jabučnog pektina kod ljudi izloženih visokim razinama radijacije:

„… [Poslije černobilske katastrofe] jabučni pektin koristio se kako bi smanjio razine cezija-137 kod djece izložene radijaciji. To je doista i uspijevao, u nekim slučajevima za više od 60%. Od 1996. do 2007. ukupno više od 160.000 černobilske djece dobivalo je suplemente hrane na bazi pektina. Posljedično, razine cezija-137 u organima djece smanjile su se nakon svakog konzumiranja jabučnog pektina za prosječno 30-40%. Hvale vrijedna smanjenja opažena su u kratkom vremenskom periodu od 16 dana. Čak je otkriveno da jabučni pektin sprječava apsorpciju izuzetno smrtonosnog – i umjetno napravljenog – radioizotopa, plutonija-239, u gastrointestinalnom traktu životinja kojima je davan jabučni pektin.”

„Kafeična kiselina još je jedan sastojak pronađen u jabukama koji pokazuje značajke zaštitnog faktora od radijacije.“

U studiji objavljenoj 2008. u časopisu pod nazivom Journal of Biochemical and Molecular Toxicology spominje se da kafeična kiselina štiti od staničnih mutacija izazvanih gama zračenjem. Kada su limfociti bili tretirani tom kiselinom te izloženi zračenju stanice su ostale zdrave, bez ikakvih oštećenja.

Pektin detoksificira elektromagnetsko zagađenje

Kada ste izloženi EMF-ovima, za očuvanje zdravlja nema boljeg voća od jabuka. Kafeična kiselina stiže u pomoć tako što umanjuje štetu nastalu djelovanjem slobodnih radikala, dok pektin eliminira teške metale izvan našeg organizma. S obzirom na to da teški metali djeluju kao pojačivači EMF-ova, važno je smanjiti količinu tih toksina u tijelu. Ako ustanovite da ste osjetljivi na elektromagnetsko zračenje, uzrok mogu biti teški metali.

„Zelene jabuke su izvanredan izvor pektina, pa ako svaki dan pojedete nekoliko jabuka pomoći ćete svom tijelu da tijekom vremena blago odstrani teške metale.“

Za intenzivniju detoksifikaciju može se koristiti koncentrirani pektin, bilo onaj iz trgovina ili iz kućne radinosti. Trgovine zdrave hrane često drže pektin bez zagađivača, napose namijenjen čišćenju organizma. U članku objavljenom na web stranici Natural News pod naslovom Voćni pektin odstranjuje teške metale i olakšava detoksifikaciju tijela od ‘lijekova‘ preporuča se sljedeći protokol:

„Pri uzimanju pektina u čašu s oko 2 dcl soka od grožđa dodajte 2-4 čajne žličice suhog pektina jednom dnevno. Počnite s manjom dozom pektina, sve dok se tijelo ne navikne na nj, pa količinu zatim polako povećavajte.

Da biste dovršili detoksifikaciju tijela od kemikalija iz farmaceutskih proizvoda ili kada odstranjujete (kelirate) teške metale iz organizma, nastavite uzimati pektin u  razdoblju od 2 tjedna do 6 mjeseci. Znak da je razdoblje detoksifikacije završen jest smanjen broj simptoma. Premda tijekom kelatne terapije nema te detoksifikacije koja bi bila lišena simptoma, ako se tijekom određenog vremena pektin uzima u manjim količinama čovjeku će se – uz povećanje energije i nestanak simptoma bolesti – obnoviti cjelokupno zdravlje.”

„Kao moćna iscjeljujuća hrana, jabuke su izuzetan izbor u ovom suvremenom dobu toksičnog ludila.“

Bez obzira volite li jabuke jesti cijele, ribane ili pak kuhane, uživanje u ovom skromnom voću je lako i svima dostupno. A s obzirom na sva njihova zaštitna svojstva, tko ih ne bi volio?

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…