Inuiti slika
Početna Doba razotkrivanja ZEMLJA SE ‘ZATETURALA’
Doba razotkrivanja - Odabrano - 12.10.2023.

ZEMLJA SE ‘ZATETURALA’

Starješine Inuita upozoravaju NASA-u i svijet da globalno zatopljenje nije uzrok ekstremnih vremenskih prilika i zemljotresa

Inuiti su starosjedilački narod koji nastanjuje arktičke predjele Kanade, Sjedinjenih Država i Grenlanda. Tijekom povijesti život im je ovisio o sposobnosti da točno predviđaju vremenske prilike… Sada upozoravaju NASA-u i svijet da globalno zatopljenje nije uzrok onoga što vidimo: ekstremnih vremenskih prilika, zemljotresa i drugih zbivanja.

Inuiti vjeruju da je na njihov život utjecao određeni ‘pomak’. Svi starješine s kojima je razgovarano diljem sjevernih krajeva rekli su isto: njihovo nebo se promijenilo. Promijenile su se zvijezde, Sunce i Mjesec, što je utjecalo na temperature, čak i na način puhanja vjetra. Predviđanje vremena postaje sve teže, a vremenske prognoze na Arktiku su nešto bez čega se praktički ne može.

Zemlja se pomaknula, nagnula ili, kako oni kažu, ‘zateturala’ ka sjeveru, a svi se slažu da se njihovo nebo promijenilo!

Starješine tvrde da sunce ne izlazi tamo gdje je prije izlazilo, imaju duži dan za lov, a sunce je više nego što je bilo i zagrijava se brže nego prije. U članku objavljenom u The Big Wobble Almanacu,  te u jednom videu, vidimo da se neke od tih ekstremnih vremenskih prilika pripisuju spomenutom ‘nagibu’.

U tom članku piše da NASA-ine znanstvenike i stručnjake ‘zabrinjavaju’ informacije koje dobivaju od inuitskih starješina.

Slika: Sveti kamen inukshuk, simbol Inuita tradicionalno okrenut prema sjeveru. Služi kao putokaz kroz vidljivi i nevidljivi svijet

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…