Početna Doba razotkrivanja NUKLEARNA ILI ‘KOZMIČKA EKSPLOZIJA’ RAZORILA JE DIO SREDNJEG ISTOKA PRIJE 3700 GODINA
Doba razotkrivanja - Odabrano - 18.02.2019.

NUKLEARNA ILI ‘KOZMIČKA EKSPLOZIJA’ RAZORILA JE DIO SREDNJEG ISTOKA PRIJE 3700 GODINA

Analiza 3700 godina starih arheoloških dokaza iz jordanskog Projekta iskapanja Tall-el-Hammama pokazuje da je neki 'termički silovit' eksplozivni događaj „razorio otprilike 500 km2” površine sjeverno od Mrtvog mora, gotovo trenutno izbrisavši naprednu civilizaciju što je ondje postojala milenijima

Prema novim istraživanjima, postoji mogućnost da je ‘kozmička eksplozija’ tipa događaja u Tunguski razorila drevnu srednjoistočnu civilizaciju u djeliću sekunde, što bi mogao biti zastrašujući primjer krhkosti života na Zemlji. Za teoretičare zavjere to je pak novi dokaz o nuklearnom sukobu u drevnim vremenima.

Analiza 3700 godina starih arheoloških dokaza iz jordanskog Projekta iskapanja Tall-el-Hammama pokazuje da je neki ‘termički silovit’ eksplozivni događaj „razorio otprilike 500 km2” površine sjeverno od Mrtvog mora, gotovo trenutno izbrisavši naprednu civilizaciju što je ondje postojala milenijima.

„S obzirom na nepostojanje udarnog kratera, istraživački tim smatra da je to razaranje bilo uzrokovano niskom eksplozijom, ne više od jedan kilometar iznad tla.“

Eksplozija je bila tako silovita da se cirkon sadržan u lončariji te civilizacije pretvorio u plin, zahvaljujući temperaturama i do 4000°C. Usporedbe radi, temperatura na površini Sunca je oko 5600°C. Sama lončarija navodno se pretvorila u staklo.

Datiranje radiougljikom na tom mjestu pokazalo je da su zidovi od glinenih cigli „iznenada nestali prije oko 3700 godina, ostavivši samo kamene temelje”.

Za razliku od događaja u Tunguski, ova eksplozija dogodila se u gusto naseljenom području (za ono doba), a vjerojatno je ubila između 40.000 i 65.000 ljudi koji su nastanjivali srednji Ghor, 25 kilometara široku kružnu nizinu u Jordanu. Polumjer zapuha eksplozije u Tunguski bio je preko četiri puta veći: sravnjeno je gotovo 2000 km2 šumovite tajge, ukazujući na to da se eksplozija morala dogoditi na većoj visini.

Veoma plodno tlo srednjeg Ghora ostalo je jalovo zbog vreline, a potom je ‘zasoljeno’ slanim anhidridnim vodama Mrtvog mora koje su preplavile te nizine zbog posljedičnog tsunamija nakon eksplozije. Za oporavak zahvaćenog područja bilo je potrebno gotovo 600 godina.

„Činjenica da je u najproduktivnijem predjelu u tom području – koji je udomio napredne civilizacije tijekom neprekinutih 3000 godina – odjednom prekinuta ljudska habitacija koje tamo vrlo dugo nije bilo, ukazuje na potrebu dodatnih istraživanja.” – stoji na web stranici ovog projekta.

„Neki su iznijeli teoriju da je taj događaj možda bio biblijsko razaranje drevnog grada Sodome, kao što je nalazište u Tall el-Hammamu dugo vremena jak kandidat za taj drevni ‘grad grijeha’, iako dosad nije donesen nikakav čvrst zaključak.“

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…