Početna Novi svjetski poredak BIZARNE SCENE NA DODJELI ZLATNOG GLOBUSA…

BIZARNE SCENE NA DODJELI ZLATNOG GLOBUSA…

... od zahvale Sotoni do vakcinacije publike

Glavna slika: Christian Bale kao Dick Cheney u filmu „Vice“

Da holivudske dodjele nagrada imaju bizarne i teatralne elemente odavno smo naviknuli, no ovogodišnja prezentacija laureata Zlatnog globusa ponudila je novu dimenziju ekstravagancije.

Christian Bale utjelovio je kontroverznog Dicka Cheneya u filmu Vice i dobio nagradu za najbolju mušku ulogu. Prigodni govor započeo je klasičnim zahvalama s dozom sarkazma, no američku je javnost potpuno potpalio tek kada se za inspiraciju zahvalio Sotoni – od tog trenutka društvene mreže gore od pretpostavki.

„Prva je svakako antiratna u kojoj Bale inteligentno proziva Cheneya za brojna zlodjela.“

Na drugu se čekalo Sotonističku crkvu na odgovor.

‘Za nas Sotona predstavlja simbol ponosa, slobode i individualizma te služi kao vanjska metaforička projekcija našeg najvišeg osobnog potencijala. Kako su gospodinu Baleu upravo njegov talent i sposobnost osigurali nagradu, sve se uklapa. Hail, Christian! Hail, Satan!’

Dickova kćer Liz poludjela je na Baleov monolog, pa je brzinski objavila post s napadom na majku i sestru zbog kojeg je ranije procesuiran, uz komentar da mu je vjerojatno Sotona i tu pomogao. Bilo kako bilo, Bale barem nije uništio Irak invazijom.

Propaganda cijepljenja protiv gripe

Da to ne bi ostala jedina bizarnost večeri pobrinuli su se voditelji ceremonije – Sandra Oh i Andy Samberg – koji su obilazili prisutnu publiku i cijepili ih za prevenciju protiv gripe. Uz spominjanje prethodnih slučajeva epidemija, znakovito, nije bilo riječi o histeriji oko ptičje ili svinjske gripe. Mnogi tumače kako cijepljenja nije bilo, već je samo odrađen propagandni posao ‘radi podizanja svijesti o nužnosti učestale vakcinacije’. Kako su se ranije publici donosili pizza ili sendviči, ovo je značajan zaokret u neočekivanom smjeru. Bit će zanimljivo vidjeti što će se tek događati na dodjeli Oscara.

https://www.youtube.com/watch?v=kj9WQmaFfl8

https://www.youtube.com/watch?v=MO8WxAIUQ4A

 

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…