Početna Novi svjetski poredak Skupina hakera objavila je prve dokumente o napadu 11. rujna – tvrde kako će sljedeće njezine objave uništiti američku „državu u državi“

Skupina hakera objavila je prve dokumente o napadu 11. rujna – tvrde kako će sljedeće njezine objave uništiti američku „državu u državi“

Hakerska skupina The Dark Overlord objavila je jučer ključeve za dešifriranje 650 dokumenata koji su navodno povezani s napadom 11. rujna. Ujedno prijete kako će, ne plati li im se tražena svota, u javnost pustiti još informacija koje će za američku „državu u državi” imati razorne posljedice

Ovu vijest prenosimo sa portala Russia Today

Hakerska skupina The Dark Overlord objavila je prvi paket dokumenata koji su samo dio od 18.000 tajnih spisa povezanih s terorističkim napadima 11. rujna 2001. Vjeruje se da su oni ukradeni od osiguravajućih i odvjetničkih društava te vladinih agencija.

Skupina The Dark Overlord prvo je prijetila da će objelodaniti 10 GB podataka ne plate li hakirane institucije neki nenavedeni iznos otkupnine u bitcoinima. Međutim, u srijedu je ista skupina objavila „kompenzacijski plan prema kojem bitcoine može uplaćivati i javnost, kako bi se ti dokumenti dešifrirali.

Dan kasnije skupina Dark Overlord objavila je da je primila bitcoine u vrijednosti većoj od 12.000 dolara, što je dovoljno da se dešifrira „prvi sloj” i nekoliko „bitnih detalja”, sve zajedno 650 dokumenata.

Ostala su još četiri šifrirana sloja, a, kako kaže ta skupina, „svaki sloj sadržava sve više tajna i sve više štetnih materijala… općenito sve više istine.

Istina za dva milijuna dolara

Kako bi objavili svoj „megaleak”, koji se naziva i „dokumenti o napadu 11. 9.”, ti hakeri traže dva milijuna dolara u bitcoinima.

Iste su dokumente ujedno ponudili na prodaju terorističkim skupinama, stranim vladama i medijima. Kada je RT od tih hakera zatražio komentar, predložili su da tom kanalu omoguće ekskluzivni pristup tim potencijalno senzacionalnim dokumentima. Jasno, za određenu cijenu.

 „Bili su mi spremni te dokumente prodati. To znači da je njima samo do novca”, rekla je Michelle Greenstein koja radi kao dopisnica za RT America.

Kako je i zamišljeno, dokumenti iz „prvog sloja”, ako su uopće i autentični, po svemu sudeći ne sadržavaju nikakva senzacionalna otkrića. Ti se dokumenti uglavnom odnose na svjedočanstva iz aerodromskog osiguranja i detalje u vezi s isplatama osiguranja strankama zahvaćenima napadima 11. 9. Međutim, taj skup podataka govori u prilog tome da ova skupina ne blefira.

 „Neka ovo posluži kao čvršći dokaz da govorimo istinu i da postupamo upravo onako kako smo vam obećali. Nastavite s uplatama bitcoina, a mi ćemo nastaviti s objavljivanjem istine”, napisali su u poruci koja je sadržavala prve šifre.

Ti dokumenti – koji su s Reddita, Pastebina i Twittera bili odmah izbrisani – za učitavanje su u vrijeme pisanja ovog priloga bili dostupni na Steemitu.

Objavljen i ultimatum

Ubrzo nakon objavljivanja šifri potrebnih za njihovo čitanje ova je skupina objavila ultimatum upućen „nacionalnoj državi Sjedinjene Američke Države i onoj većoj, državi unutar države”.

Poruka je glasila: „Svim ostalim uključenim stranama (zrakoplovne, pravničke i istražiteljske tvrtke, FBI, TSA, FAA, banke, osiguravajuća društva itd.) poručujemo da ćemo ih, ne počnu li surađivati, uništiti do temelja.”

Po svemu sudeći ljuti zbog toga što otkupnina još nije bila plaćena, u toj poruci još upozoravaju:

„Skidamo slojeve kao ljuske s luka. Samo vas mi možemo spasiti. Zato platite ili se je***e.

Iako ta skupina inzistira na tome da ih motivira samo novac te da nisu zainteresirani za „haktivizam”, svejedno izražavaju nadu da će se nastavkom prikupljanja novaca od javnosti osigurati objava svih 18.000 dokumenata.

 „Ne možemo dopustiti da mediji mainstreama nastave ušutkavati istinu. Moramo osigurati slom njihove propagande istinom kojom se danas bavimo”, napisali su ti hakeri nakon što su objavili šifre za „prvi sloj”.

Skupina The Dark Overlord tvrdi da su hakirali dokumente ne samo velikih globalnih osiguravatelja kao što su londonski Lloyd’s i Hiscox, nego i tvrtke Silverstein Properties koja je vlasnik kompleksa World Trade Center, kao i razne vladine agencije.

A paket dokumenata nazvan „megaleak navodno sadržava dokumente koje su pravničke tvrtke trebale uništiti, ali su ih ipak sačuvale, a koji, kako tvrde, otkrivaju „istinu o jednom od najpoznatijih nesreća u novijoj povijesti.

Ova se hakerska skupina pojavila 2016. i odgovorna je za brojne ucjene zbog hakiranih podataka. Zloglasni leak skupine The Dark Overlord bila je i čitava sezona Netflixove serije Narančasta je nova crna koju su prošle godine objavili nakon što otkupnina nije bila uplaćena.

 

Pročitajte sljedeće

IPAK SE NEŠTO MIJENJA

Jedna čikaška sutkinja nedavno je naložila tom gradu da vrati na posao te isplati izgublje…