Početna Novi svjetski poredak Modrica na oku slavnih ličnosti – dio masonskog rituala?

Modrica na oku slavnih ličnosti – dio masonskog rituala?

Slavne ličnosti, političari i svjetski vođe koji se u javnosti znaju pojaviti s modricom na oku (obično lijevom) povezani su s tajnim društvima, tvrde neki istraživači i teoretičari zavjere

Ovu vijest pripremio je Goran Ćaćić na osnovu tekstova na internetskim portalima The Phoenix Enigma i MailOnline. Isti portali izvor su fotografija koje ovdje koristimo…

Bivši američki predsjednik George W. Bush, papa Franjo, princ Philip, David Bowie i mnogi,  mnogi drugi, bili su snimljeni s neobjašnjivom modricom na oku, ponekad u više navrata.

Prema nekim teoretičarima zavjera, modrica na oku dio je inicijacijskog rituala nekog kulta ili možda Iluminata. Tijekom obreda, inicijat je navodno prisiljen „jesti bol” u svojoj težnji da stekne moć.

Čudna objašnjenja

U međuvremenu, slavne ličnosti davale su razna objašnjenja svojih modrica na oku.

Kada je prije četiri godine glumca Adama Sandlera popularni voditelj Jimmy Kimmel upitao kako je dobio masnicu, ovaj se našalio rekavši da ga je lupilo nerođeno dijete tada trudne glumice Drew Barrymore.

Robert Downey, ml. kazao je da je masnicu zaradio igrajući košarku.

Boy George je tvrdio da je masnica s kojom se pojavio na dodjeli nagrada pod nazivom Brit Awards 2014. godine bila obična šminka jedne „žrtve mode” (tj. njega), dok je David Bowie svoju modricu na oku, viđenu 2005., opisao kao „puku teatralnost”.

Svoju masnicu papa Franjo je zadobio, kako kaže, vozeći se u svom „papa-mobilu” ulicama Cartagene, Kolumbija, prošle godine.

„Modro lijevo oko također se naziva „iluminatskom modricom”, znakom kojeg dobivaju osobe koje su se popele do vrha elitne piramide moći.“

Poveznica s drevnom predajom

Neki istraživači navode da postoji poveznica između osoba s modricom na oku i štovanja Horusa, egipatskog boga Sunca, čije je lijevo oko bilo crno te je predstavljalo Mjesec, a desno oko mu je bilo bijelo te je predstavljalo Sunce.

„Prema egipatskoj legendi, Horus je izgubio lijevo oko u borbi sa svojim bratom Setom. Bi li ta modrica na lijevom oku mogla biti, možda, aluzija na tu drevnu predaju?“

U prošlosti, modrica na oku se smatrala „vražjim znakom”, kao što je 1879. spomenuto u Freeman’s Journalu.

No, danas smo svjedoci prave poplave modrica na lijevom oku poznatih ličnosti. U članku za portal America First Patriots, pisac Noah Christopher pita se zašto tako mnogo političara ima modricu na oku. „Naravno, moguće je da se hrpa političara sasvim slučajno počela zabijati u razne predmete pa su svi nekako u isto vrijeme dobili modricu na oku. I, dakako, neki, poput Johna McCaina imaju vrlo racionalno objašnjenje: medicinski tretman, ali meni je sve to, najblaže rečeno, poprilično čudno.”

 

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…