Početna Odabrano Četiri fantastične namirnice za prirodnu detoksikaciju jetre

Četiri fantastične namirnice za prirodnu detoksikaciju jetre

Povremena detoksikacija jetre može učiniti čuda za vaše cjelokupno tjelesno zdravlje

Glavna slika: Sikavica

Detoksikacija je jedna od glavnih funkcija vaše jetre. Ona čini tjelesni sustav filtracije koji filtrira krv nakon njenog izlaska iz probavnog sustava, a prije negoli krene u ostale dijelove tijela. Jetra odstranjuje potencijalno štetne kemikalije iz tijela i metabolizira farmaceutska sredstva. Kada je vaša jetra ‘izvan stroja’ patiti može cijelo tijelo. Povremena detoksikacija jetre može učiniti čuda za vaše cjelokupno tjelesno zdravlje. K tome, prehrana redovito obogaćena biljkama i namirnicama što pročišćuju jetru može pripomoći da sve funkcionira kako treba u razdobljima između detoksikacija.

„Nekoliko je biljaka i namirnica koje će pomoći da vaša jetra ostane detoksicirana. Ovdje navodimo četiri od njih“

  1. Sikavica

Silimarin, tvar unutar sikavice, djeluje tako da pojačava sintezu proteina, što je veoma važno za zdravlje jetre i još mnogo toga. Istraživanja ukazuju na to da je sikavica učinkovito sredstvo za liječenje bolesti jetre, upalu žučnih kanala i oštećenja izazvanih alkoholom. Djelotvorna je također u zaštiti organizma od  zagađivača u zraku i prehrambenim namirnicama.

  1. Kurkuma

Čudotvorna biljka kurkuma pomaže enzimima koji su odgovorni za ispiranje karcinogena i drugih toksina prisutnih u našoj hrani. Kao što navodi Anthony Gucciardi u svom članku pod naslovom „Četiri prirodne namirnice za pročišćavanje jetre”, kurkuma štiti organizam od pojave raka jetre, štoviše i obnavlja stanice koje su oštećene zbog bolesti jetre.

  1. Korijen sladića

Korišten stoljećima u narodnoj medicini, korijen sladića dragocjeno je sredstvo za potpunu detoksikaciju tijela. Korijen sladića sadrži glicirizinsku kiselinu koja neutralizira snažne kemijske reakcije u jetri i općenito štiti taj organ. Uzima li se u obliku čaja, tableta ili ekstrakta, korijen sladića pruža mnogobrojne koristi vezane uz zdravlje jetre.

  1. Maslačak

Korijen i listovi maslačka, biljke za jetrenu detoksikciju koja je vjerojatno najdostupnija, imaju mnogo vrijednih medicinskih svojstava. Listovi maslačka mogu se koristiti u salatama i prirodan su diuretik, što je dobro za jetru. Od korijena se može napraviti čaj, a koristi maslačka doista su brojne, što je opisano u brojnim člancima na alternativnim internetskim portalima.

Zdrava jetra znači i zdravo tijelo u cjelini. Skrbeći se za svoju jetru na prirodan način možete ojačati svoje imunološke funkcije, kao i rad probavnog sustava. Ove biljke, uz prehranu bogatu prirodnim biljnim namirnicama, savršen su prvi korak na putu očuvanja zdravlja jetre prirodnim metodama. A ako želite krenuti i korak dalje u tom pravcu također možete uzeti neki prehrambeni suplement za čišćenje jetre, kako bi se proces čišćenja ubrzao.

Pročitajte sljedeće

Snoviđenja kao putokaz za bolju budućnost

Razgovarao: FILIP LUKAČEK „Moja najveća pogreška? Tek se treba dogoditi.“, izjavio je svoj…