Početna Doba razotkrivanja Bugarska zona 51 – slučaj Caričina
Doba razotkrivanja - Odabrano - 23.10.2018.

Bugarska zona 51 – slučaj Caričina

Područje Balkana izgleda da je rezervirano za neobične slučajeve i događaje povezane s izvanzemaljcima ili veoma naprednom tehnologijom

Tijekom dvije godine, počevši od 1990., korumpirane bugarske vlasti koristile su novac poreznih obveznika za financiranje privatnog lova na blago. Tamo gdje je slovo ‘X’ označavalo danu lokaciju, u polju nekog poljoprivrednika izvan sela Caričina, vojne jedinice poslane su da iskopavaju zemlju. Ono što su vojnici pronašli osvanulo je u nacionalnim medijima, a selo je, postavši poznato preko noći, dobilo nadimak ‘bugarska Zona 51’. Ovo je insajderska priča o nalazu u Caričini.

Lov na blago – nacionalni hobi

U Bugarskoj lov na blago gotovo bi se moglo nazvati nacionalnim hobijem. U knjižnicama i muzejima dostupne su arheološke karte koje otkrivaju lokacije drevnih naselja i grobova. U razdoblju dužem od stotinu godina od nadobudnih lovaca na blago vlasti su zahtijevale da prijave svaki nalaz s pronađenim kovanicama.

Jedan ‘lovac’ kojem se posrećilo iskopao je skrovište u kojem se nalazilo 800 komada zlata. Najvještiji od istraživača tragaju za skrivenim blagom jednog od dvojice kraljeva iz bugarske povijesti, cara Šišmana ili cara Samuila. Predaje kažu da je ovaj prvi zakopao nekoliko tona zlata netom prije svoje bitke s Turcima. Ali kod Caričine, sela s kraljevskim nazivom, udaljenog tridesetak kilometara od glavnog grada Sofije, navodno leži Samuilovo blago. Na poticaj jednog tragača za rudnim blagom koji je imao dobre veze u Politbirou u to je područje poslan vojni kontingent pod zapovjedništvom pukovnika Cvetka Kaneva.

Operacija ‘Sunčana zraka’

Ako u Sofiji sjednete u vlak za Kostinbrod, zatim cestom pođete ka zapadu, pa jednim vrlo uskim putem krenete duž planinskog obronka doći ćete u Caričinu, slikovito selo tipično za Balkan, gdje pozadinu kuća s krovovima popločanim crjepovima tvore borova stabla. Inače, na to vojno iskopavanje nazvano ‘Operacija Sunčana zraka’ blizu sela Caričina utrošeno je (preračunato) devet milijuna dolara.

Zemljane i granitne slojeve otkopavali su ručnim alatima i strojevima. Na dubini od šest metara doživjeli su prvo iznenađenje, jedan glatki strop. Zatim su iskopali već postojeći tunel koji se spuštao u dubinu, ne u ravnoj liniji već spiralno.

Slika iznad: Tunel u Caričini

Na dubini od 12 metara pronašli su ‘objekt broj 1’. Radilo se o trokutastoj kamenoj ploči sa čudnim hijeroglifima na nekom nepoznatom jeziku kojeg nitko nije znao prevesti, sve do pojave Babe Vange. Ona je bila vidovnjakinja koja je predvidjela gdje će to blago biti pronađeno. Doveli su je, dakle, da prevede nepoznati natpis.

Ploča je upozorenje, rekla je Vanga, o biološkoj opasnosti po ljudski život, ako bi itko kopao dalje. Vojska je zanemarila ova upozorenja te nastavila s odvozom zemlje.

Slika iznad: Slavna proročica Baba Vanga

Nevidljivi zid           

Kada su došli do mjesta gdje je dužina tunela iznosila 180 metara pronašli su tlo pomiješano sa solju, a ubrzo nakon toga otkrili nekakvu kružnu prepreku, veliki komad stijene u obliku konkavne (udubljene) leće. Koristeći maljeve probili su se naprijed, gdje su naišli na komoru sa zidovima glatkim poput stakla i podom načinjenim od, kako se činilo, pravog srebra. Iako su komoru mogli jasno vidjeti, ipak im nije bilo ‘dopušteno’ ući. Naime, ondje je stajao nekakav nevidljivi zid. Svakog vojnika koji bi pokušao prijeći taj prag neka je sila odbacila takvom silinom da bi odletio i stropoštao se na zemljani pod.

Prvo ljudsko biće

Na drugom kraju komore vidjela su se vrata na kojima je bila uklesana slika divovskog čovjeka. Zidovi su bili ispisani onim već poznatim hijeroglifima.

„Prema tumačenju Babe Vange, iza tog portala nalazio se praiskonski humanoid, stvorenje koje nije bilo ni muško ni žensko.“

Tvrdila je da je taj hermafrodit, koji čeka tik iza vrata, bio prvo ljudsko biće koje je hodalo Zemljom te da je još uvijek živ. Ondje su ga smjestili njegovi tvorci, genetski inženjeri sa zvijezda, koji su odgovorni za stvaranje Homo sapiensa. Baba Vanga je rekla da se tog prvog čovjeka ne smije ubiti, a kad bi ga se uznemirilo ili razljutilo time bi se mogao ugroziti cjelokupan život na našem planetu.

Kakvi god bili dokazi koji su uvjerili vojsku da ozbiljno shvate jedno od njenih upozorenja, bugarske vlasti klasificirale su te dokaze kao strogo povjerljive. No, 19. studenog 1992. pukovnik Cvetko Kanev zapovjedio je da se tunel zatrpa betonom, od dna do vrha.

Zanimljivo, područje Balkana izgleda da je rezervirano za neobične slučajeve i događaje povezane s izvanzemaljcima ili veoma naprednom tehnologijom. Jedan od primjera je i ‘baza izvanzemaljca u gorju Bucegi u Rumunjskoj’, o čemu ćemo pisati sljedećih dana.

Link za bugarsku publikaciju pod nazivom SLUČAJ CARIČINA, ČINJENICE I DOKUMENTI, MIŠLJENJA I HIPOTEZE (skraćeno, prevedeno na engleski)

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…