Početna Novi svjetski poredak TKO STOJI IZA BITCOINA?

TKO STOJI IZA BITCOINA?

Bitcoin je „projekt američke obavještajne službe“, tvrdi Natalya Kaspersky

U svom govoru koji je početkom godine održala na Sveučilištu ITMO u Sankt Peterburgu Natalya Kaspersky tvrdi da iza kreacije Bitcoina stoji američka vlada te da Sjedinjene Američke Države tu kriptovalutu koriste u sprezi s drugim obavještajnim agencijama.

Na jednom od slajdova u njenoj prezentaciji stoji sljedeće:

„Bitcoin je projekt američkih obavještajnih agencija, osmišljen da osigura brza financijska sredstva za američke, britanske i kanadske obavještajne aktivnosti u različitim zemljama. Riječ je o ‘privatiziranoj’ tehnologiji, kao što su to i internet, GPS i TOR. To je ustvari ‘Dolar 2.0’. Njegovim tečajem upravljaju vlasnici burzi.“

I doista, takozvani onion routing (poznatiji kao TOR) lansiran je pomoću sredstava koja je osigurala američka vlada, i to putem DARPA-e.

Kaspersky je držala govor o ratovima informacijama i digitalnoj suverenosti. Slike njezine prezentacije pod nazivom ‘Moderne tehnologije kao osnova ratova informacija i cyber-ratova’ pojavile su se na društvenim mrežama.

Ona tvrdi i da je Satoshi Nakamoto (pseudonim koji koriste tvorac ili tvorci ove kriptovalute) zapravo ime za skupinu američkih kriptografa.

U drugom slajdu u svojoj prezentaciji Kaspersky objašnjava da se pametni telefoni ne mogu smatrati osobnim uređajima, već napravama kojima je cilj špijuniranje njihovih vlasnika.

Jedan je od navedenih primjera i aplikacija bljeskalice, s više od 50 milijuna instalacija, koja svakog korisnika traži dopuštenje za pristup različitim osobnim podacima. Korisnici u 99% slučajeva daju sve podatke koji se od njih zatraže.

Pročitajte sljedeće

San i stvaranje svijeta

Morfej, sin Noći i Sna, krilato je božanstvo koje svake noći uzima čovjeka u svoj zagrljaj…