Buđenje iz matriksa - Odabrano - 05.10.2018.

Gayatri mantra

Najmoćnija božanska molitva na svijetu

To tvrdi američki znanstvenik dr. Howard Steingeril koji je prikupljao mantre, crkvene pjesme i zazive iz cijelog svijeta te iz svih religija, a njihovu je snagu testirao u svom fiziološkom laboratoriju.

Zaključio je da vedska Gayatri mantra hindusa, znanstveno gledano, daje najviše dobrobiti od svih duhovnih invokacija. Ustanovio je da Gayatri mantra stvara 110.000 zvučnih valova u sekundi. Toliko ne generira nijedna druga mantra ni molitva, pa je zaključio da je ona najmoćniji božanski zaziv na svijetu. Kombinacija njenog zvuka i varijacija u zvučnim valovima stvara određenu frekvenciju koja razvija visoke duhovne potencijale.
Ovo istraživnje o djelotvornosti Gayatri mantre na mentalnoj ali i fizičkoj razini stvorenog svijeta provelo je Hamburško sveučilište.
U posljednje dvije godine Gayatri mantra emitira se svakoga dana u trajanju od 15 minuta, od 19 h, na Radiju Paramaribo u Surinamu, u Južnoj Americi, a prije šest mjeseci počela se emitirati i u Amsterdamu, u Nizozemskoj…

Za ovu mantru i Sai Baba je rekao da je jedna od najmoćnijih mantri te da može očistiti brda loše karme. Ona nas čisti iznutra i izvana, a pročišćuje i sve s čime dolazimo u dodir. Ovu mantru preporučuje posebno za ova vremena. Gayatri mantra glasi ovako:

 

Om bhur bhuvah svah

tat savitur varenyam

bhargo devasya dhimahi

dhiyo yo nah pracodayat

 

U prijevodu:

 

O majko koja prebivaš u svim trima kalama, svim trima lokama i svim trima gunama,

molim Te, prosvijetli moj um i rasprši svo moje neznanje,

kao što blistava sunčeva svjetlost rasprši svaku tamu.

Molim Te, učini da moj um postane spokojan, sjajan i prosvijetljen.

 

Pročitajte sljedeće

San i stvaranje svijeta

Morfej, sin Noći i Sna, krilato je božanstvo koje svake noći uzima čovjeka u svoj zagrljaj…