Početna Odabrano Medicinski misterij: tumor na mozgu nestao bez operacije

Medicinski misterij: tumor na mozgu nestao bez operacije

Liječnici ne mogu objasniti zašto je zloćudni tumor na mozgu jednog čovjeka odjednom nestao. Kada je primio loše vijesti od radiologa koji su uočili znakove tumora čovjek iz grada Lodija u Kaliforniji molbu za pomoć uputio je Bogu

Glavna slika: Michelangelo – Stvaranje Adama

Prije nekoliko mjeseci Paul Wood, koji sudjeluje kao dobrovoljac u raznim akcijama pomaganja potrebitima u svojoj lokalnoj zajednici, shvatio je da nešto nije u redu kada je „sve češće imao teške glavobolje” te nije mogao „hodati hodnikom bez naslanjanja na zidove”. Woodov liječnik opće prakse poslao ga je neurokirurgu sa Kalifornijskog sveučilišta u San Franciscu koji je, pak, pretpostavio da Wook ima krvarenje u mozgu.

Slika iznad: Paul Wood

Kada su radiološki nalazi pokazali da se radi o tumoru Wood je odmah zamolio pomoć svoje zajednice. Telefon mu se užario od brojnih poziva, a njegovu Facebook stranicu preplavile su molitve ljudi iz cijele Kalifornije. Mnogi su govorili da će Bog iscijeliti tog čovjeka zbog svih tih usrdnih molitvi.

„Liječnici su procijenili da se Wood mora podvrgnuti kirurškom zahvatu, ali dan prije operacije njegov tumor je nestao!“

Wood tvrdi: „Ovo je čudo. Tako je htio Bog”.

Kada je liječnicima postavljeno pitanje kako je moguće da tumor samo tako nestane zbunjeno su odgovorili da nemaju suvislo objašnjenje. „Mi radimo testove pomoću medicinske tehnologije i pokušavamo donijeti određeni zaključak… no, ponekad se događaju stvari koje ne možemo objasniti.” – rekao je dr. Richard Yee.

„Iznenađeni liječnici se pitaju koji je to mehanizam doveo do toga da tumor ne samo da prestane rasti već i da posve nestane.“

Wood je član lokalne crkve (Gravity Church) čiji pastori vjeruju da postoji objašnjenje za iznenadno iscjeljenje i nestanak Woodova tumora na mozgu – Bog.

Ryan Kimura, član ove crkve, je kazao: „Paulov slučaj svima ulijeva nadu”. Ostali vjernici iz te kongregacije nimalo ne sumnjaju da je Bog upleo prste u nestanak Woodova tumora.

Jason McEachron, pastor u spomenutoj crkvi, je rekao: „On je samo ponavljao: ‘Neka bude kako mora biti. Uzdam se u Boga’. Mnogima iz njegove sredine to je bilo veliko nadahnuće”.

Po svemu sudeći, nešto je misteriozno posrijedi glede iznenadnog Woodova iscjeljenja. Liječnici žele da Wood sudjeluje u medicinskom ispitivanju kako bi utvrdili što se dogodilo. Kako god bilo, Wood je sretan što se može vratiti normalnom životu, bez tumora na mozgu.

[Napomena prevoditelja koji je izabarao i uredio ovu vijest: Vidjevši naziv tog kalifornijskog gradića, sjetio sam se istoimene pjesme čuvene grupe Creedence Clearwater Revival iz kasnih ’60-ih i ranih ’70-ih – Lodi. Zanimljivo je da se u toj pjesmi spominje Bog, u stihu: „Oh, Lord, stuck in Lodi again” [„O, Bože, eto me opet natrag,  u Lodiju”]. Pjesma, inače, govori o mladiću koji, u potrazi za slavom i bogatstvom, odlazi u svijet ali se naposljetku, razočaran, vraća. U intervjuu za Lodi News Sentinel, John Foggerty, vođa grupe, priznao je da nije kanio napisati pjesmu o tom gradu – u kojem nikad nije bio – već da mu se samo svidio naziv grada.

Bez obzira je li ovo dvostruko spominjanje Boga u vezi gradića Lodija slučajno ili ne, ovu odličnu pjesmu u karakterističnom ritmu CCR-a, jedne od najboljih rock grupa svih vremena, svakako vrijedi poslušati. (Goran Ćaćić)]

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…