Početna Buđenje iz matriksa Put tehnologije ili put duhovnosti
Buđenje iz matriksa - Odabrano - 10.11.2018.

Put tehnologije ili put duhovnosti

Poruke Indijanaca bijelom čovjeku

[Napomena urednika portala Nexus-Svjetlost: Joseph, poglavica Probušenih noseva u samo jednoj rečenici napisao je politički program, ustav i zakone koji bi donijeli pravdu u naš svijet – „Dozvolite mi da budem slobodan čovjek i ja ću se povinovati svakom vašem zakonu ili prihvatiti svaku vašu kaznu.“ Sve što vrijedi za Indijance vrijedi za svakog čovjeka u korporativnom ropstvu kojeg zovemo demokracija. Uživajte u ovih nekoliko misli mudrih indijanskih poglavica.]

 

Indijanci vide dva puta koja se nalaze pred bijelom rasom: put tehnologije i put duhovnosti. Smatramo da je put tehnologije doveo suvremeno društvo do oštećene i spržene zemlje. Nije li put tehnologije brzi put prema uništenju, dok je put duhovnosti, put kojim su išli starosjedioci i koji sad ponovno traže, sporiji put? Zemlja na tom putu nije spržena. Tamo trava još uvijek raste.

– William Commanda, Mamiwinini

Indijanci ne govore o početku kao kršćani. Ništa ne znaju o početku, niti će reći da će biti kraja. On je ovdje. Neće Indijanci reći ni da ima pakla. Takvo nešto ne mogu niti zamisliti. Oni moraju živjeti prema prirodnim zakonima. Ako to ne čine, škode sebi i to je sva kazna koje ima. Pokazuju na Mliječni put, koji je staza preko neba, ali koji ima ogranak što vodi u prazninu. Ako čovjek ne živi prema prirodnim zakonima, skreće na taj ogranak koji svršava u praznini.

– Alfred Wilson, pastor domorodačke američke crkve

Zar zaista očekujete da rijeke poteku unatrag, zar zaista očekujete da čovjek koji je rođen slobodan, bude zadovoljan što ste ga stjerali u tor i zabranili mu da ide kud god želi?… Dozvolite mi da budem slobodan čovjek – da slobodno putujem  i lutam, da slobodno stanem i odmorim se, da slobodno radim i trgujem tamo gdje ja želim, da slobodno biram učitelje i slobodno poštujem religiju mojih predaka, da slobodno mislim, govorim i radim! Dozvolite mi da budem slobodan čovjek i ja ću se povinovati svakom vašem zakonu ili prihvatiti svaku vašu kaznu.

– Joseph, poglavica Probušenih noseva

Pročitajte sljedeće

LASER KOJI MOŽE PREPOZNAVATI LJUDE NA DALJINU PO SRČANOM RITMU

Svačije srce je drukčije. No, koronarni ‘potpis’ pojedine osobe je jedinstven.…