Ratko Martinović

Ratko Martinović

Velika medijska objava o 'cjepivu koje ima potencijal liječenja raka' dodatno je uzburkalo ionako žestok rat između pro- i anti- grupacija za sustav prisilnog cijepljenja aktualan u zemljama bivšeg istočnog bloka.

Umro je John Anthony West i ta vijest o smrti legendarnog istraživača fenomena drevnog Egipta potresla je alternativnu zajednicu i arheologe. Umro je nakon duge i teške bolesti u 85. godini života.

Riječi 'senzacionalno' i 'nevjerojatno' danas krase mnoge naslove, no rijetko ih prati iskrenost i stvarni okvir. Ovoga puta to su čak i preblagi epiteti s obzirom što ovo otkriće znači za arheološke krugove.

Pad astečke civilizacije nikad nije do kraja razjašnjen, no studija u časopisu 'Nature Ecology and Evolution' ukazala je na jednu vrlo izglednu mogućnost, iz različitih konteksta razmatranja.

Portugalska moć u diplomatskim krugovima potvrđena je nakon što je UN dobio novog tajnika. António Guterres javno je istupio i iznio prilično zanimljiva razmišljanja o budućnosti svijeta.

Najpoznatija legalna droga suvremene civilizacije - šećer - podvrgnuta je znanstvenoj studiji na novozelandskom sveučilištu Otago gdje je napokon dokazano postala otkrila svoje karakteristike, slične ostalim narkoticima.

Psihodelična terapija u značajnom je porastu proteklih godina, odnosno u povratku nekadašnjim pionirskim okvirima prije vala potpune zabrane, prenosi Science Alert.

Autohtone civilizacije morskih predjela jugoistočne Azije sve češće dolaze na arheološke naslovnice, a takav je i slučaj s danas nezavisnim, nekoć indonezijskim Istočnim Timorom.

Veliki cenzorski val zahvatio je Facebook i formirane mreže putem velikog broja prijava gase nepoćudne stranice. Tako uopće ne čudi da se i David Icke našao u mreži zabrane javnog djelovanja.

Senzacionalno razotkrivanje NLO fenomena pokorilo je 'mainstream' medije, a priču je objavio inače poslovično skeptični 'The New York Times' čime je prekršio neka vlastita utanačena pravila o objavljivanju vijesti.

Stranica 1 od 48
student financial help center