Tehnologija cijepanja vode - Golemi korak ka besplatnoj energiji

Napisao  Pročitano 1906 puta

Sunčeva svjetlost, zrcala i morska voda glavni su akteri radikalno nove tehnologije koju je otkrio tim znanstvenika iz Bouldera u Coloradu. Oni su iskoristili moć sunčeve svjetlosti da rascijepe vodu na njene sastavne dijelove: vodik i kisik, čime utiru put ka široj upotrebi vodika kao čistog, ekološki prihvatljivog goriva.

Današnja metoda prikupljanja sunčeve energije prilično je manjkava jer za njenu pohranu potrebni su teški, skupi i toksični akumulatori. Dakle, problem je bio pronaći način da solarna energija bude prenosiva, gusta i relativno lagana. Kod ove nove metode vodik se može pohranjivati uz 100-postotnu učinkovitost, ne gubeći svoj potencijal, makar bio uskladišten desetljećima.

Vodik je izvanredno čist i lako dostupan resurs, a ima ga napretek. Planet Zemlja, kao „vodeni planet” s obiljem vode koja uokolo pljuska, ima neiscrpne zalihe vodikovog goriva u formi molekula vode. Ako se solarna energija bude mogla efikasno koristiti za cijepanje H2O u čisto vodikovo gorivo, tada pred sobom konačno imamo realno savladiv put ka prelasku s privrede temeljene na fosilnim gorivima na privredu baziranoj na vodiku.

Uređaj za cijepanje vode, pokretan sunčevom svjetlošću, mogao bi biti onaj čudesni znanstveni proboj kakav je svijetu bio potreban da se riješi svoje ovisnosti o ugljikovodicima.

Ah, da... ne brinite da će nam vodika ponestati. Ovdje se ne radi o sagorijevanju vodika, ali čak i kada vodik sagorijeva, on reagira s kisikom u zraku te se stvara voda, nusproizvod tog procesa. Vodik se pritom ne uništava; on je doslovno neiscrpan izvor energije.

Sve dok sunce sja, ovdje na Zemlji imat ćemo obilje vodikove energije, jer vodik je puki 'prenosilac' energije, a ne potrošivo gorivo poput nafte.

 

IZVOR: www.naturalnews.com

student financial help center