VIDEO: Pogledajte kako izgleda DeepFake tehnologija videomontaže

Napisao  Pročitano 5487 puta

Da su sumnje u kemijski napad u Doumi sve snažnije nakon ulaska zapadnih novinara u grad, vidi se već po naslovima i javljanjima s terena.

 

 

Nakon 'Fake News', 'Alternative Facts', fotomontaža i čitanja tuđih misli i riječi na teleprompteru, dolazi posve novi i možda i najopasniji trend - DeepFake. BuzzFeed producirao je video u kojem dokazuje da su i takve stvari zaista moguće.

 

Glavni akter videa bivši je američki predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Barack Obama koji Trumpa naziva g***om, te ispaljuje niz sebi nesklonih izjava. Video izgleda jako dobro i precizno je napravljen, a njegovi autori navode kako im je za izradu bilo potrebno 56 sati uz tehnologiju aplikacije Fake App. Naravno, na njemu su radili profesionalci no dvije su stvari ključne za izvlačenje zaključaka:

 

– obavještajna tehnologija i struka godinama su ispred ovakvih platformi

 

– kroz godinu dana ovakve će videe svatko moći napraviti u kućnoj radinosti

 

Uz bolju ili lošiju kvalitetu, ovisno o hardveru, softveru i umješnosti. Trenutno su u fokusu lažni pornići i to zabavlja široke mase, no vrlo skoro će ovakvi videi biti korišteni za diskreditaciju političkih i poslovnih oponenata, kao i stvaranje ‘False Flag’ vojnih videa. Doslovno više nećete moći vjerovati vlastitim očima i ušima. Stručnjaci smatraju da će već izbori 2020. godine poslužiti kao probni poligon za ovakve tehnike. Iako vrijedi i drugi puta napomenuti – možda je sve već duže vrijeme aktualno na višim vojnim i obavještajnim razinama…

 

student financial help center