‘Research Flat Earth’ grupa: Raketom ćemo dokazati ravnu Zemlju i svod

Napisao  Pročitano 1482 puta

Mike Hughes privukao je pozamašnu medijsku pozornost svojim planom da raketom provjeri je li Zemlja ravna ploča, i to zabijanjem u nebeski svod, odnosno kupolu. Ova ideja nastavlja se na neke postojeće.

 

 

Kao što smo naveli prošlog mjeseca, američki reper B.o.B. spreman je poslati sondu u atmosferu i provjeriti istinitost vlastitih tvrdnji o ravnoj Zemlji. Grupa ‘Research Flat Earth’ nastojat će razotkriti globalnu zavjeru širokog spektra, a ovaj 61-godišnji vozač limuzina iz Kalifornije raketom se planira zabiti u svod. Da ne ispadne da je projekt skup (kako su mnogi apostrofirali u procesu), cijena izrade rakete je svega 20.000 dolara.

 

Hughes je pred novinarima izjavio da 'ne vjeruje u znanost' koja je prema njemu samo hrpa formuli i brojeva, bliska znanstvenoj fantastici. Dodaje da će zabijanje u nebeski svod biti samo prvo u nizu razotkrivanja koja slijede, a i Biblija bi tako trebala dobiti na vrijednosti. Zaključio je kako će ovo biti prva prava raketa u povijesti čovječanstva, te da ju je napravio po vlastitim proračunima, a ne 'lažnoj znanosti'.

 

Povelika zajednica ravnozemljaša već se očitovala o temi putem raznih foruma. Mnogi vjeruju da je Hughes zapravo 'igrač sustava' koji je poslan da bi 'dokazao' kako je Zemlja okrugla, te da će sva njegova 'otkrića' biti odbačena zbog kontaminiranosti i prevare. Poznati ravnozemljaši, poput navedenog repera i većeg broja NBA igrača, nisu dali službeno očitovanje, pa je za pretpostaviti kako će i sami nastaviti s vlastitim projektom sonde i bespilotne letjelice.

student financial help center