Znanstvena studija potvrdila: Ayahuasca ima veliki potencijal u borbi protiv raka

Napisao  Pročitano 3128 puta

U Brazilu je provedena zbilja zanimljiva znanstvena studija o učinku Ayahuasce na tumore i rezultati priloženi na 'Sage Open Medicine' znanstvenom servisu u najmanju ruku bi trebali biti ponovljeni.Brazilski znanstvenik Eduardo E. Schenberg tako je uočio mogućnost borbe protiv raka putem korištenja Ayahuasce. Kroz razne tekstove uvidio je potencijalnu ljekovitost te je pristupio analizi dokaza u laboratoriju. U studiju je uključio devet subjekata s raznim problemima - od prostate i mozga, do tumora u metastazama. Na čak sedam slučajeva dogodio se pozitivni pomak, jedan se pogoršao dok je u jednom bilo teško procijeniti rezultat.

Nakon tih za njega iznenađujuće pozitivnih rezultata, uslijedio je tehnički dio u kojem je napitak promatrao kroz kemijski sastav. DMT, harmin, tetrahidroharmin i harmalin su četiri supstance na koje je posebno obratio pozornost. Zaključak je da je jedan ili više ovih elemenata potencijalno iskoristivo u borbi protiv tumora, te je zabilježio nužnost daljnjih znanstvenih studija.

Iako se već stoljećima napitak koristi za medicinske svrhe uz odlične rezultate, ovo je prva znanstvena studija koja eksplicitno navodi zdravstvene potencijale. Što će donijeti sljedeće ekspertize, vrijeme će pokazati.

student financial help center