Alternativne činjenice: 'Cjepivo protiv raka' zapravo je sofisticirana imunoterapija

Napisao  Pročitano 1140 puta

Velika medijska objava o 'cjepivu koje ima potencijal liječenja raka' dodatno je uzburkalo ionako žestok rat između pro- i anti- grupacija za sustav prisilnog cijepljenja aktualan u zemljama bivšeg istočnog bloka.

 

 

David Icke se uključio u temu i zaključio da ovdje uopće niti nema riječi o 'cjepivu'. WHO cjepivo definira kao 'biološku pripremu koja unaprjeđuje imunitet za određenu bolest. Ono sadrži agens koji nalikuje organizmu uzročniku bolesti i najčešće je i napravljeno od oslabljenog ili mrtvog mikroba, toksina ili površinskih proteina. Agens stimulira tjelesni imunosni sustav za prepoznavanje 'stranih tijela', pamćenja i aktivacije imunosnog sustava ka prepoznavanju i uništavanju mikroorganizama koji su tu i javljaju se kasnije'.

 

Skraćeno, cjepivo u naše tijelo unosi malu količinu određene bolesti da bi je tijelo prepoznalo, uništilo i zapamtilo - u teoriji, praksa zna biti nešto drugačija. Imunoterapija s druge strane stimulira tjelesne obrambene procese koji potom sami odrađuju uništavanje bolesti. Zato je u ovim senzacionalnim novinskim natpisima u igri zapravo sofisticirani vid imunoterapije, a ne klasičnog cjepiva. Zašto se onda sve navodi kao konačni argument u ovoj velikoj debati? Icke smatra da su u pitanju 'Fake News' i 'Alternativne činjenice' kojima se namjerno utječe na čitatelje vijesti, iako je istina nešto drugačija od navedene...

student financial help center