'Organska' Rusija: Novi azijsko-pacifički lider zdrave prehrane

Napisao  Pročitano 1601 puta

Mjere poduzete od strane Rusije kako bi poboljšala poljoprivrednu produktivnost učinit će tu zemlju vodećim dobavljačem organskih proizvoda u Azijsko-pacifičkom području, smatra predsjednik Vladimir Putin.

 

 

U članku objavljenom na web stranici Kremlina uoči 25. Samita o azijsko-pacifičkoj ekonomskoj suradnji (APEC) u Vijetnamu, održanog 10 i 11. studenog, predsjednik Putin je procijenio da je potreban zajednički pristup kako bi se zadovoljila naglo rastuća potreba Azije za visoko kvalitetnom i zdravom hranom.

 

„Kao značajnoj euroazijskoj sili s golemim dalekoistočnim teritorijima i nemalim potencijalima, Rusiji je važna uspješna budućnost Azijsko-pacifičkog područja, kao i promicanje održivog i sveobuhvatnog rasta na cijelomsvom teritoriju. Rusija je jedan od svjetskih lidera u izvozu žita, biljnih ulja, ribe i brojnih drugih namirnica. Očekujemo da ćemo postati vodeći opskrbljivač ekološki čiste hrane za naše susjede u Azijsko-pacifičkom području.” - dodao je.Predsjednik Putin savjetovao je da se poduzmu mjere za povećanje poljoprivrednih prinosa i poboljšanje produktivnosti.

 

Rusija sasvim ozbiljno planira uključiti mala i srednje velika poduzeća u procese ekonomske integracije u okviru APEC-a te podržati žensko poduzetništvo i novonastale kompanije koje vode mladi poduzetnici, istaknuo je Putin.

 

(Izvor: RT.com, 9. studeni 2017., http://tinyurl.com/y7mpy8x8)

student financial help center