Australija: Prvi kontinent koji je u potpunosti legalizirao kanabis u medicini

Napisao  Pročitano 2512 puta

Odlukom parlamenta, Australija je na cijelom svojem teritoriju krenula u dekriminalizaciju kanabisa. Ovom izmjenom zakona, Australija je postala prvi kontinent na svijetu koji je legalizirao kanabis.

 

 

Sussan Ley, ministarica zdravstva, u priopćenju navodi: "Ovo je povijesni dan za Australiju i mnoge zagovornike koji su se dugo i teško borili kako bi osporili stigmatizaciju oko medicinskih proizvoda kanabisa, pa se pacijenti više neće tretirati kao kriminalci. Ovo je karika koja je nedostajala na putu liječenja pacijenata i sada ćemo imati pristup lokalno proizvedenim medicinskim proizvodima od kanabisa, od farme do ljekarne."

 

Pojedinosti još nisu dovršene, potrebno je primjerice ustanoviti regulatorne komisije koje će farmama za uzgoj kanabisa dodjeljivati licence te organizacija distribucije diljem zemlje, no najvažnije je to što je ovim zakonom dozvoljen uzgoj kanabisa za vlastite potrebe liječenja. Istaknuto je kako ova odluka ne obuhvaća uporabu i uzgoj kanabisa za rekreacijsko korištenje, no prvi korak u borbi za slobodu kanabisa je postignut – slobodan uzgoj i korištenje za sve oboljele.

 

Izvor: ANONHQ.com, DailyHealthPost

student financial help center