Profesor Kostić: 'Tito je danima pratio potjeru 172. avijacijskog puka za NLO-om'

Napisao  Pročitano 2376 puta

NLO incident 172. avijacijskog puka polako nalazi svoje mjesto u medijima nekadašnje Jugoslavije, a portal Novosti.rs odlučio se na temeljitu obradu priče koju prenosimo u cijelosti.

 

 

Prof.dr. Aleksandar Kostić, prvi stručnjak za radare bivše SFRJ i Srbije otkriva - Zapovjednik operacije general Ismet Kulenović Brozu je u veljači 1975. svakodnevno osobno nosio izvještaj. Naređena je opća uzbuna, uz potpunu diskreciju.

 

'U veljači 1975. godine, nekoliko dana nakon je propao pokušaj tada potpukovnika Zvonka Jurjevića da sa svojim pilotima na G-2 priđe i identificira NLO koji ih je prethodno danima uznemiravao nad podgoričkim aerodromom, u zapovjednu sobu radarske stanice na Prevlaci ušao je general Ismet Kulenović, zapovjednik 11. divizije protuzrakoplovne obrane JNA. Teatralno nam je priopćio da se naša radarska stanica pretvara u ratnu salu i da nam je zadatak da zaustavimo NLO uljeza koji uznemirava naše mlade pilote na obuci u Podgorici, kao i pilote civilnih zrakoplova nad Čilipima'. Ovim riječima pukovnik, prof. dr Aleksandar Kostić otkriva, za Novosti, da je čuveni slučaj NLO nad Podgoricom zapravo imao najmanje dva 'poluvremena', a vjerojatnije 'tri trećine'.

 

Prvi put srpskoj javnosti on otkriva da su migovi iz Beograda i Bihaća u petnaestak navrata dizani i da su presretali NLO, ali rakete nisu slušale pilotove zapovijedi.

 

Profesor se sjeća da im je general Kulenović, koga su znali kao vrsnog pilota 'miga-21' kodnog imena 'Orao 10', odmah priopćio da je Josip Broz Tito u Igalu i da će ga on svakog dana obavještavati o događajima na nebu. Naredio je opću uzbunu i potpunu diskreciju. U PVO sistem su povezani svi naši radari, od vojnih P-15, preko najsuvremenijeg P-35 do mornaričkih i civilnih radara. Posade su pojačane inženjerima iz VTI Milivojem Juginom i načelnikom Radarskog odjeljenja u VTI.

 

'A počelo je kao igra', priča Kostić. 'Iz pravca Brindisija se koridorom za Dubrovnik svakog dana na radaru pojavljivao NLO, koji bi brzinom od 6.500 kilometara na sat 'prebrisao' Jadran, a onda nad Čilipima odjednom stao u mjestu. Svjetleći objekt je bio ogroman i uočljiv sa zemlje. Zvali su nas piloti civilnih zrakoplova i pitali što je to. Mi smo danima izvještavali nadređene u Radarskom centru u Splitu, a odatle je stizalo samo kratko naređenje: Brišite te ciljeve! Kolege iz Splita su nas zbog svega prozvale marsovcima. Vojsci je, ispostavilo se, trebalo vremena da se organizira. Prvu akciju presretanja pokušao je potpukovnik Zvonko Jurjević. Potom je zapovjedniku 172. eskadrile Jurjeviću iz Batajnice u Podgoricu stiglo pojačanje, dva 'miga-21'. Kostić navodi da je za tu priliku i on dobio naređenje da dođe na pistu aerodroma s radarom P-15. Trebalo je da navodi sa zemlje pilote aviona 'mig-21', a kasnije se ispostavilo da su to bili piloti Žindarčič i Mamić.'

 

'Ta akcija nije uspjela. Moj radar P-15 nije bio dobro tehničko rješenje za uvjete na podgoričkom aerodromu. Čuo sam poslije da je Žindarčiča i Mamića NLO jednostavno 'vezao u čvor'. Pošto su piloti u potjeri razvili brzinu od 1.700 kilometara na sat, letjelica ispred njih odjednom je nestala i pojavila im se u repu...'

 

Ostatak članka pročitajte OVDJE, a u nastavku je par zanimljivih videa o temi...

 

 

 

student financial help center