VIDEO: Pentagon priznao postojanje tajnog NLO programa

Napisao  Pročitano 2291 puta

Senzacionalno razotkrivanje NLO fenomena pokorilo je 'mainstream' medije, a priču je objavio inače poslovično skeptični 'The New York Times' čime je prekršio neka vlastita utanačena pravila o objavljivanju vijesti.

 

 

Naime, u proračunu za obranu SAD-a otkrivena je stavka 'programa za naprednu identifikaciju zračnih prijetnji' koja iznosi 22 milijuna dolara i istražuje izvješća o NLO-ima i kontaktu s vojnim zrakoplovstvom. Praktički svi vodeći mediji ovih su dana posvetili značajan dio programa u razgovorima s ufolozima i vojnim osobljem, u svrhu rasvjetljavanja situacije. Vojni obavještajac Luis Elizondo vodio je program i Ministarstvo isprva nije priznalo njegovo postojanje, no pod pritiskom su stvari ipak počele curiti u javnost.

 

Demokrat Harry Reid pokrenuo je program i uveo javno financiranje, te sakrio njegov sadržaj, a mnogi političari ga optužuju i za nepotizam i klijentelizam pošto je najveći dio novca otišao tvrtki njegovog prijatelja Roberta Bigelowa. Dokumenti koji se nalaze u samoj dokumentaciji programa su definitivno iznimno vrijedna građa. A među njima su i do sada neobjavljene snimke međusobnih susreta aviona i nepoznatih objekata. MIT je reagirao javnom objavom u kojoj ističu kako riječ 'neidentificiran' ne znači da je u pitanju vanzemaljska letjelica.

 

No, u ovom slučaju su čak i skeptici podržali program, ako već ima potencijal o kakvom se priča. Pentagon je priznao postojanje programa, no i dodao da je storniran 2012. godine. Elizondo navodi da je tada samo prekinuto javno financiranje, što ne znači da je i program ugašen. Pentagon na to nije dalje odgovarao. U nastavku možete pogledati neke od razgovora i videa koji su obilježili proteklih par dana.

 

 

 

student financial help center