AUDIO: Pilot Steve nazvao 'Coast to Coast' i posvjedočio o NLO incidentu

Napisao  Pročitano 2002 puta

Jedan vrlo zanimljiv audio pojavio se na netu, a za njegovo postojanje obavijestio nas je poznati ufolog Giuliano Marinković. Slučaj se dogodio u kolovozu 2015. a mi prenosimo Giulianov transkript.'Na ovaj trag uputio me je britanski istraživač Dave Haith prije nekoliko dana pa sam zahvaljujući datumu uspio izvuci relevantni audio clip iz cijele emisije' veli Marinković, a cijelu emisiju možete poslušati OVDJE.

GEORGE KNAPP: Sada ćemo otići do Stevea iz Upsate New Yorka. Pozdrav Steve. U emisiji ste s Richardom Dolanom.

PILOT STEVE: Da gospodine. Samo želim reći da sam bivši časnik Korpusa mornaričkog pješaštva. Trenutno sam kapetan jedne od glavnih zrakoplovnih tvrtki s kojom ste vjerojatno obojica letjeli nekoliko puta. Letim na mnogim međunarodnim i domaćim zrakoplovnim rutama. Prije 23 mjeseca – bit će uskoro 24 u kolovozu – ja i moj kopilot koji je ujedno tada bio i član Zračne nacionalne garde, pukovnik te pilot F-15 i F1-16, a također i instruktor F-15 zrakoplova…poletjeli smo iz Boisea u Idahou rano ujutro. Bilo je oko 4:30 sati po lokalnom vremenu Boisea. Okružili su nas nevrijeme i grmljavina. Letjeli smo oko sat vremena i konačno se probili iz oluje. Bilo je to kao da prolazite kroz zavjesu. Prekrasan dan, lijep i sunčan. Kontrolor letenja tada nam je rekao da vodimo „čopor“ od 3 zrakoplova iza nas. Bio sam na ruti prema istočnoj obali. Pitao sam ga mogu li odabrati drugu visinu. Negativno je odgovorio jer mi vodimo „čopor“. U redu, sjajno. No, onda pogledah na svoju lijevu stranu u smjeru 10 sati i na daljini od 5 milja vidim „zrakoplov“. On (op. prev. kontrolor letenja) je pogledao u svoj radar i isto nam potvrdio. Rekao nam je da pričekamo. Tada nas je pitao kako izgleda i koji je to tip zrakoplova. Rekao sam mu da pričeka jer nam se to približava. To je sve snimljeno na vrpci. Dakle, ovdje govorimo o činjenicama snimljenima na vrpci. Letim 45 godina. Pogledao sam u svoj prozor i tada vidio da mi dolazi na moju poziciju od 11 sati. Sada je bio udaljen od mene 1 milju. A to se sve odigralo u samo nekoliko sekundi. Tada sam rekao kontroloru letenja: „Gospodine…“ Dao sam mu svoje puno ime, broj letenja i ime moje zrakoplovne tvrtke. On je naravno sve to već znao, ali mi je bilo već dosta cijele te tajnovitosti i pretvaranja.

GEORGE KNAPP: Dakle, namjerno sada istupate u javnosti?

PILOT STEVE: Možete se kladiti! Možete se kladiti u to! Tada sam mu jednostavno rekao: „Želim da me netko nazove kući oko ovoga!“ Ja sam spreman progovoriti! Ako me budu htjeli napraviti budalom, ajde krenite! Izazivam vas! Dakle, dao sam mu javno svoje ime. Gledam ja u tu stvar i tada mu rekoh: „Znate gospodine, reći ću Vam kakav je to „'zrakoplov'. To nije zrakoplov! Nema krila. To je sve što mogu reći. Ne znam u koju mu stranu gledam.“ Sve sam mu to rekao preko radija. „Ne znam je li ovo pogled iz profila, ali je oko 1000 stopa dug, srebrne boje i reflektira sunčevu svjetlost. Ne vrti se i ne izgleda poput letećeg tanjura iz crtića. To je jajoliki, srebrni objekt koji se poigrava s mojim zrakoplovom, dok ja letim 550 milja na sat.“ Tada sam se okrenuo prema svom kopilotu i upitao ga: „Je li ti vidiš ono što ja vidim?“ Potvrdio mi je da vidi. Pitao sam ga mogu li ga spomenuti na radiju. Rekao je da mogu. Dakle, spomenuo sam im i njega i sebe. Ovo je prvi put da o tome govorim vama i slušateljima. No, ovo nije prvi put da sam vidio takve stvari. Letio sam preko oceana, Sjevernog pola, iz Njemačke prema Anchorageu, prema Havajima. No, ovo je prvi put da sam imao susret koji je bio tako blizak. Nisam pri ruci imao telefon ili kameru jer sam se bojao da će ta stvar uletjeti u našu rutu. Dakle, držao sam ruke na instrumentima i bio spreman da isključim autopilota kako bih preuzeo komande kao da letim vojnim zrakoplovom.

RICHARD DOLAN: Dopustite da Vas upitam. Prvo želim reći da mi je veoma drago da ste spomenuli Vaše viđenje. Uvjeren sam da slušatelji isto osjećaju. No, kako je viđenje završilo?

GEORGE KNAPP: Da, što se dogodilo?

PILOT STEVE: To je veoma zanimljivo. Rekao sam kontroli letenja sve što sam vama rekao. Mislite li da su odgovorili ili potvrdili moj izvještaj? Ne! No, onda čujem posadu zrakoplova iza nas iz zrakoplovne tvrtke United koji kažu da vide istu stvar 30 sekundi nakon što je ta stvar nestala iz našeg vidokruga. Posada Uniteda bila je 35 milja iza nas. 30 sekundi poslije oni kažu da vide istu stvar. Nema odgovora od kontrole letenja. Nikakvog (op. prev. frustrirano)! Mjesec dana sam pokušavao dobiti snimke vrpce. Ne žele ih objaviti. Kažu mi da ja ustvari ne želim te vrpce. Ne znam je li to podvala, ali ima taj neki izvještaj na internetu oko Fargoa u Sjevernoj Dakoti. Ne mogu sada reći točne detalje, ali to sam pročitao na monitoru – negdje u području Fargoa ili Minota u Novoj Dakoti. Možete pronaći nešto na internetu gdje netko kaže da je vidio nešto u Fargou. No, mene ne zanimaju takve stvari. Razlog gospodo zašto vas zovem jest da sam sada na putu kući s aerodroma JFK prema Upstate New Yorku. Vozim se kući i danas smo imali dosta kašnjenja. Čak sam se zaustavio sa strane da vas nazovem jer imam nestabilnog mobilnog operatera i nisam htio izgubiti ovaj poziv. Prema tome…

RICHARD DOLAN: Hvala Vam, hvala Vam. Inače ja ću biti u Upstate New Yorku kući za nekoliko dana. Tu i ja živim. Mislim da su slučajevi poput ovoga potencijalno eksplozivni. Mislim da bi istraživači voljeli prokopati detalje vašeg specifičnog slučajeva jer izgleda da su drugi piloti također očevici koji su to vidjeli i mogu govoriti o tome. Zanimljiva je činjenica da niste uspjeli doći do dokumentacije Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA), ali istraživači bi mogli probati uputiti zahtjeve putem Zakona o slobodi informiranja. Tako bi mogli doći do podataka. Znate, to je fascinantno viđenje.

GEORGE KNAPP: Zaista je sjajan slučaj. Steve, ako ćete ostaviti vaše kontakt podatke s Donnom putem telefona javili bismo Vam se. Mogli bismo pritisnuti Saveznu upravu za civilno zrakoplovstvo da objave dokumentaciju i vrpce.

RICHARD DOLAN: Pretpostavljam da se to dogodilo u kolovozu 2015?

GEORGE KNAPP: Steve, imate li točan datum?

PILOT STEVE: Upisao sam ga kući u svoju knjižicu…

GEORGE KNAPP: Ako biste pričekali samo nekoliko sekundi i ostavili svoje podatke pa bismo Vam se javili i vidjeli koliko daleko možemo istražiti taj slučaj.

RICHARD DOLAN: Ako mogu to samo povezati s kontekstom razotkrivanja jer mi smo sada u eri… Naravno, viđenja su veoma uobičajena, ali još i više nego prije jer sada možemo tako lako međusobno komunicirati. Često imam tu mentalnu fantaziju da će se jednom dogoditi viđenje koje će izmaknuti svakoj kontroli i dosegnuti kritični interes. Drugim riječima, imat ćemo viđenje koje će biti tako dobro i viđeno od dovoljno vjerodostojnih očevidaca s podacima koji podupiru slučaj što će dovesti do dovoljno medijskog interesa i uzrokovati problem tajnosti. Vjerujem da se takav slučaj još uvijek može dogoditi.

GEORGE KNAPP: Steve, jeste li doživjeli bilo kakve posljedice jer ste pokušavali doći do…? Nažalost, otišao je. Voljeli bismo se opet čuti s njim…U redu.

RICHARD DOLAN:  Mislim da je ovo fascinantno. Riječ je o fascinantnom viđenju.

GEORGE KNAPP: Da, to je veoma zanimljiv slučaj.

RICHARD DOLAN: Zvučao je kao potpuno iskren i pouzdan očevidac. Naravno, mi smo ga čuli samo preko telefona, ali netko bi možda mogao intervjuirati njega i njegove kolege te dobiti detaljne izjave.

GEORGE KNAPP: Da, izgleda da je čovjeku dosta svega.

student financial help center