Mediji

Mediji

Nedjelja, 03 Siječanj 2016 21:52

Po čemu ćemo pamtiti 2015. godinu?

Bliži se kraju još jedna turbulentna godina, 2015. je obilovala rekordima u; najvećim i najnižim tepmeraturama, najžešćim poplavama, najvećem broju pijavica, tornada i oluja koje su rušile sve pred sobom, najvećem broju potresa, kako prirodnih tako političkih, u najvećem broju bliskih prolaza asteroida, erupcija vulkana.

U posljednjih mjesec dana, događaju se golemi problemi na Hrvatsko - Slovenskoj granici na kojoj je postavljena tzv. žilet žica. Kako to i obično biva, mediji ne pokrivaju ove događaje, ne govore o popratnim problemima postavljanja žice niti se o tome vode javne rasprave.

Nedjelja, 20 Prosinac 2015 21:22

Smrtni grijesi Coca-Cole

Coca-Cola je globalni brend koji je desetljećima promovirao “američki san”, pa ipak u zadnjih deset godina prodaja konstantno pada.

Ako želite tražiti Istinu, morate ići van, daleko izvan ograničenja ljudskog uma i srca i tamo je pronaći – ta istina je u vama samima.

Gotovo svatko ima neku vlastitu i društvenu tabu temu - taj termin odnosi se na nepisanu zabranu djelovanja zbog mišljenja da bi takvo djelovanje bilo u suprotnosti s društvenim, religijskim ili prirodnim normama i dogmama. Dolazi od tongoanske riječi 'tapu' koja označava zabranu. Mi ćemo u ovom tekstu nastojati rezimirati ključne tabue - od onih univerzalnih do tipičnih za hrvatsko društvo, te popratiti je li u pitanju rezonska zabrana ili društveni inženjering.

Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 10:19

Konoplja: Povijest jedne zabrane

Potpisivanjem UN-ove Jedinstvene konvencije o narkoticima 1961. sve su zemlje potpisnice uvelike ograničile mogućnosti uporabe konoplje kako u industrijske tako i u medicinske, pa i "rekreativne" svrhe.

Religije su kroz povijest često vodile ratove za nadmoć i kroz tu konstantnu bitku neke tradicije su s vremenom izvukle deblji kraj. Neke su se pak provukle unutar samih religijskih praksi kao svojevrsni segment za naprednije učenjake dok su neke u potpunosti postale kontroverzne ili skrivene.

Jeste li čuli za dvostruki bombaški napad u Bejrutu koji se dogodio dan prije 'terorističkog' napada u Parizu? 'Islamska država' preuzela je odgovornost za taj napad koji se dogodio u četvrtak i u kojem je poginulo 43 ljudi, a više od 200 ranjeno.

Utorak, 17 Studeni 2015 10:34

Pariški crni petak je novi 911

Pred našim očima se odvija još jedan horor, Pariz je ponovno napadnut, no ovoga puta nije na meti malena redakcija opskurnoga lista, već niz PERFEKTNO odabranih meta s kojima se zaprepaštenoj Europi poručuje NITKO NIJE SIGURAN.

'Snaga' ovog stakla krije se u njegovoj mogućnosti da ne bude stalno deformirano zbog vanjskog utjecaja, poput, primjerice, bacanja cigle u nj. Mjeru, koju znanstvenici nazivaju modulom elastičnosti, u ovom slučaju može se uspoređivati s modulom elastičnosti čelika. Također, ovo staklo je poprilično teško ogrebati.

Stranica 1 od 35
student financial help center