Nexus-Svjetlost

Nexus-Svjetlost

S obzirom na sve bliži termin nove sezone 'Na rubu znanosti' priupitali smo Krešimira Mišaka nešto o detaljima koji nas očekuju u ponedjeljak, 2. listopada.

Podcast Inkubator se nastavlja, a nakon ljetnog specijala s Krešimirom Mišakom i odličnog materijala s Markom Franciškovićem Ratko je ugostio svestranog Anđela Jurkasa.

David Icke izbacio je novi 'Dot Connector', svoj već etablirani Videocast - a ovoga puta tema su bili geopolitički i društveni događaji na globalnoj razini.

David Icke je povodom nove obljetnice 11/9 objavio par videa koji bi mogli rasvijetliti sam događaj iz različitih kuteva - baš kao što je svojedobno napisao i knjigu o samom događaju.

Iako su sve donedavno takve tvrdnje spadale u domenu 'teorija zavjere' i 'drevnih astronauta', istraživanje Australskog nacionalnog sveučilišta (ANU) ukazalo je nove informacije o Južnom polu.

Google Earth i Google Maps godinama služe kao poligoni istraživanja mnogim analitičarima, naročito jer kriju brojne zabranjene zone, vojne komplekse ili obrisane sekvence sa satelita.

Novi Podcast Inkubator ugostio je poznatog veganskog aktivista Roberta Međugorca s kojim je Ratko Martinović pričao o elementima veganstva, tabu temama, kulturi, etici, prirodnom pravu...

Vrlo zanimljivo pitanje pokrenuto je na Sveučilištu Leicester, a odgovori bi mogli promijeniti neka od fundamentalnih shvaćanja u znanosti - ukoliko budu u domeni očekivanja.

Audio snimku koju nisu uspjeli pronaći američki novinari za potrebe dnevnih političkih prepucavanja, donosi vam Giuliano Marinković.

Legendarna 'nagradna igra' društva australskih skeptika i dalje je aktualna, prenosi ABC. I medijski potencirana kao vrlo primamljiva stvar.

Stranica 1 od 89
student financial help center