3. Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica uz Rimca, Rundeka...

Napisao  Pročitano 3318 puta

'Oslobođenje životinja' po treći puta poziva sve na Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica (International March to close all slaughterhouses).

 

 

3. MEĐUNARODNI PROSVJED ZA ZATVARANJE SVIH KLAONICA + koncert grupe “Žen” i Darka Rundeka s onima iz ekipe koji ne jedu životinje

 

Subota, 26. 5. 2018. u 11 sati

 

Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb

 

(Jedan od najljepših trgova u Zagrebu, koji se nalazi između Zrinjevca i Trga kralja Tomislava.)Radi se o jednodnevnom događaju usmjerenom na ukinuće životinjskog holokausta i ropstva na sve tri razine te promociju veganstva kao načina života koji teži isključiti sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja.

 

Cilj ovog prosvjeda je osvijestiti građane o nepotrebnom i moralno neprihvatljivom svakodnevnom stradavanju i patnji milijardi porobljenih životinja, ukazati na iznimnu okrutnost industrije smrti te upozoriti na osobito štetne zdravstvene i ekološke posljedice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mliječnih proizvoda.

 

Zagrebački prosvjed za zatvaranje svih klaonica i preusmjeravanje na druge vrste poduzetništva (jer masovni i kontinuirani uzgoj i klanje svjesnih i osjećajnih životinja ne može biti poduzetništvo) pridružuje se međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu te se od tada svake godine održavaju na svim kontinentima s podrškom koja je sve masovnija u sve brojnijim državama: Francuskoj, SAD-u, Australiji, Turskoj, Belgiji, Kanadi, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Izraelu, Brazilu, Švicarskoj, a pridružila im se i Hrvatska.

 

Sve ono što organizatori eventualno ne uspiju skupiti, platit će iz svog džepa jer im je stalo da događaj iz godine u godinu bude što bolje organiziran pa zato mole da im pomognete svojom donacijom.

 

Donaciju možete uplatiti ovdje na žiro račun: https://www.indiegogo.com/projects/international-march-to-close-all-slaughterhouses-love-vegan#/

 

Program:

 

11:00 Okupljanje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera

 

11:30 Oblikovanje prosvjedne kolone i pokret prema Trgu bana Jelačića, zatim Ilicom i Frankopanskom do HNK, pa Masarykovom i Preradovićevom do Cvjetnog trga, pa Bogovićevom, Gajevom i Teslinom do Zrinjevca i natrag do Strossmayerovog trga

 

12:30 3 ili 4 govornika koji će se kratko obratiti prosvjednicima

 

13:00 Koncert grupe 'Žen'

 

14:00 Koncert Darka Rundeka

 

 

student financial help center